Джобни породи кучета, на които не можем да устоим

Дребни кучета
Прибираща се каишка за кучета 6в1-36%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Миниатюрните породи кучета неофициално се наричат още джобни кучета. Те са изкуствено създадени като кръстоска между различни видове четириноги в техен умален вариант.

Тези малки приятелчета са толкова сладки, че човек направо се разтапя, щом ги види и моментално му се приисква да има едно от тях вкъщи. Съществуват десетки породи джобни кученца и в следващите редове ще ви запознаем с няколко от тях.

Брюкселски грифон

Смята се, че брюкселският грифон е кръстоска между белгийско улично куче, германски афенпинчер, мопс и Кавалер Кинг Чарлз Шпаньол. Кучетата от тази порода са изключително интелигентни, учат се бързо и се справят отлично в различните кучешки спортове. Обичат да прекарват време със своя стопанин. Когато са оставени сами за дълго, са склонни да опустошават всичко около себе си.

Малтийска болонка

Породи дребни кучета

Тази древна порода кучета се радва на широка популярност по целия свят. По природа малтийската болонка е предано, уравновесено, доверчиво и понякога доста чувствително куче. Има игрив и дружелюбен характер. Не сменя козината си и се сдобива с дълга и разкошна космена покривка, чиято поддръжка не е никак лесна.

За повече такива кученца, разгледайте нашите обяви за малтийска болонка.

Померан

Померанът наподобява малка плюшена играчка. Той има пухкава, обикновено рижава или бежова, козина, красива леко заострена муцунка и почти винаги усмихнатото личице. Представителите на тази порода са верни, интелигентни кучета. Любопитен факт е, че английската кралица Виктория е притежавала померан, което е допринесло за популяризирането на тези малки кученца.

Дребно кученце

Ако желаете да си вземете померанче, разгледайте нашите обяви за померан.

Руски той териер

Руският той териер е една от най-дребните породи кучета в света. Произходът му датира още от 18 век, когато е бил популярен аксесоар сред руската аристокрация. Руският той териер притежава мил и благ характер. Кучетата от тази порода са общителни, лоялни, енергични и доброжелателни.

Мопс

Дребен пудел

Мопсът е дребна порода кучета, произлизаща от Великобритания. Нейните представители имат мил и благ характер. Те са чудесни другарчета, даряващи много любов на стопанина си. Изключително енергични са и харесват игрите и приключенията.

Ако пък искате мопсче, вижте нашите обяви за мопс.

Пудел

Мини пуделът е умален вариант на стандартния пудел и съществува от около 500 години. Има бухнала, къдрава козина и се среща в най-различни цветове – кафеникаво, бежово, синкаво, сивкаво, сребристо, оранжево-розово. Повечето представители от тази порода имат изключително кокетен външен вид, тъй като често собствениците им оформят козината им в интересна фризура. Пуделите са любвеобилни, общителни и се привързват лесно. По природа са жизнени и енергични и обичат движението.

Чихуахуа е дребна порода кучета

Йоркширски териер

Тази порода произхожда от графство Йоркшир в Англия и датира от края на 19 в. Въпреки крехката си натура йоркширският териер всъщност притежава невероятна физическа гъвкавост. Обожава разходките и неуморните игри. Изключително умно и любвеобилно куче, което се превръща във верен приятел на своя стопанин.

За почитателите на йорки, предлагаме да разгледат нашите обяви за йоркширски териер.

Чихуахуа

Джобно куче

Чихуахуа носи името на щата Чихуахуа в Мексико, откъдето произлиза. Кучетата от тази порода се привързват лесно към стопаните си и могат да бъдат доста ревниви. Те са умни и податливи на обучение, а това ги прави лесни за отглеждане.

Ако искате кученце от тази порода, разгледайте нашите обяви за чихуахуа.

Японски хин

Друга древна порода мини кучета, датираща от 520 г. пр.н.е. Тези дребни домашни любимци са мили и жизнерадостни създания, които не обичат да остават сами за дълго, харесва им да са сред хора и да получават внимание. Поради крехките им размери Японският хин е подходящ да се отглежда в семейства с по-големи деца, които умеят да ги пазят.

Ако искате кученце от тази порода, разгледайте нашите обяви за японски хин.

Папийон

Папийон е френска порода дребни кучета. Лесно разпознаваем е заради щръкналите си уши, които приличат на крила на пеперуда. Притежава дружелюбен характер. По природа папийоните са активни и жизнерадостни кученца, обичащи да получават внимание и ласки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати