miau.bg»Статии»Кучета»Хранене и Отглеждане»Как кучетата могат да са отлични терапевти

Как кучетата могат да са отлични терапевти

Куче терапевт

За разлика от котките, които обичаме, независимо от факта, че те не се нуждаят от нас, кучетата винаги ни показват колко сме важни за тях.

Това, което ни кара да се чувстваме добре, е да знаем, че сме обичани, разбирани и значим нещо за някого както в добро, така и в лошо.

Нашите пухкави приятели са родени истински терапевти. Представяме ви няколко причини, които доказват, че кучетата са отлични терапевти.

Те са най-добрите слушатели

Кучетата могат да седят с часове и да слушат изблиците ви на радост, щастие или гняв... Най-хубавото е, че не биха разкрили споделената информация пред никой друг.

Те знаят кога сме разстроени

Възможно е кучетата да имат шесто чувство, тъй като те винаги усещат, когато емоциите ни бушуват.

Винаги са насреща

Хранене на куче

За разлика от по-голямата част от традиционните терапевти, които настояват да ги посещаваме само през работно време, кучетата са насреща винаги, когато имаме нужда от тях.

Истински са

Кучетата ни показват какво означава да бъдеш себе си на 100% през 100% от времето. Те не се влияят от това, което другите мислят за тях. Те приемат всичко спокойно и очакват от нас да направим същото.

Обичат безгранично

Никога няма да разберем колко голям е обхвата на любовта, с която може да ни дари едно кученце.

Знаят как да ни развеселят

Независимо дали тичат наоколо или правят забавни номера, тези домашни любимци винаги знаят как да ни накарат да се усмихнем.

Следват ни навсякъде

Разходката с куче е терапевтична

Кученцата много добре знаят как да ни накарат да се почувстваме така, сякаш сме най-важните хора на света, докато ни следват навсякъде.

Подкрепят ни

Всъщност много кучета способни да оближат сълзите от лицето ни, когато това се налага. Замислете се, че намирането на лицензиран професионалист, който предлага такова ниво на обслужване би било истинско предизвикателство.

Нямат цена

Кучешката терапия е напълно безплатна. Всичко, което ще ви струва, е малко любов или може би кучешки лакомства. Времето, прекарано с вашия домашен любимец, може да бъде част от най-добрата терапия, която някога сте имали!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати