Как да свалите температурата на кучето си у дома?

куче с температура

Повишаването на температурата при кучето е сериозен проблем, който изисква незабавни мерки. Когато попаднете в тази ситуация, най-важното е да не се паникьосвате, да запазите самообладание и да реагирате адекватно.

Най-доброто, което бихте могли да направите, е да заведете животното при ветеринар или да се свържете с него в по телефон, за да ви каже какво да правите. Това, обаче, не се случва всеки път. Може да успеете да получите консултация с лекар по някаква причина и такъв случай, трябва да сте подготвени.

Ето как може да свалите температурата на кучето си у дома:

Животните могат да преборят болестта сами. Техният инстинкт за самосъхранение им помага, когато стопанинът им не е у дома. Обикновено, кучетата лягат на пода или друга студена повърхност. Това им помага да свалят температурата си. Ако обаче вкъщи няма хладно място в момента, което е твърде възможно да се случи през лятото, например, трябва да се погрижите вие и да охладите помещението, където е кучето.

Може да отворите прозореца, ако слънцето все още не е напекло, да пуснете завесите, да отворите и вратата, за да стане течение. Ако разполагате с климатик, включете го. Уредът и любимецът ви не трябва да се намират в една и съща стая!

Ако температурата е твърде висока, опитайте добрия стар метод с мокри кърпи. Пригответе си съд със студена вода и кърпи. Сложете по една върху коремчето и гърба на животното. Може и просто да го намокрите. Ако използвате кърпи, сменяйте ги често, защото бързо ще усвояват топлината, когато температурата е висока.

грижа за куче с температура

Хубаво е да сложите студена вода или кърпа и върху челото, шията и вътрешната част на бедрата на кучето.

Би трябвало да сте се запасили в лекарства за любимеца си, в това число и с хапче за температура. Дайте му такова, имайки предвид дозата според възрастта и теглото на кучето.

Осигурете купичка с вода на любимеца си. Възможно е да пие по малко, но по-често, заради температурата.

Оставете кучето си, ако иска да се премести. Може би усеща къде се чувства по-добре и къде би успяло да свали температурата си по-бързо.

Това са временни мерки, с които бихте могли да помогнете на любимеца си да се почувства добре. На сутринта, обаче или веднага щом той се почувства по-добре, трябва да го заведете на лекар. Ако ветеринарят предлага посещение по домовете, най-добре се възползвайте.

Така няма да нарушите спокойствието на кучето си. Важно е да мине преглед от специалист, тъй като може да не става дума за обикновена настинка, а за по-сериозен здравословен проблем. Все пак, трябва да знаете какви мерки да предприемете.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати