Какво трябва да знаете, ако смятате да си вземете куче

Куче и дете

Ако смятате, че е време да разнообразите живота си, да си доставите радост, да откриете най-верния и мил приятел на света, взимайки куче в дома си, има неща, за които трябва да се подготвите преди това. Може би не сте имали домашен любимец досега и само сте чували за грижите и нуждите на тези прекрасни същества. Ето защо ще ви дадем няколко съвета как да бъдете най-добрите стопани за новия член на вашето семейство! Разберете по-долу какви грижи за кучето си трябва да полагате.

1. Вода и храна – най-важното нещо, което е и абсолютно задължително. Консултирайте се с ветеринар за храненето на куче според възрастта, породата и други фактори, влияещи върху начина му на хранене. Запасете се с подходящата кучешка храна, като впоследствие може да разнообразявате менюто. Вземете му две купички – една за храна и една за вода, които да почиствате редовно.

2. Специално легло – място, което да бъде само негово. Място, където ще се чувства удобно, сигурно и защитено. Изберете топло място, далеч от врати и прозорци, за да не става течение. Все пак, не искате кучето ви да настине и да се чувства зле. Има специални легълца или кошнички, които може да пригодите с помощта на меки постелки и възглавници.

3. Играчки – макар че домашният ви любимец сам ще открие свои играчки, с които да се забавлява вкъщи, нека това не бъдат мебелите. Посетете зоомагазин и му купете различни аксесоари, играчки и средства, с които то може да изразходва енергия и докато е у дома. Нещо за дъвчене, нещо, с което да играете с него, като топка или фризби и т.н. Изборът е голям.

Кучето

4. Пособия за почистване и грижа – става дума за четка или гребен, с която да решете козината му, особено ако е по-дълга. Вземете хубав шампоан за куче, кърпа, която да си бъде само негова. Предлагат се дори специални четки и пасти за зъби за кучета. Важно е да се запасите и с необходимите средства за по-лесно почистване вкъщи. Бъдете подготвени за косми, пръст, петна, отпечатъци от лапички и т.н. Ако сте готови да си вземете домашен любимец, трябва да се готови да поемете и отговорността, която идва с него.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати