Колко дълго трябва да разхождате кучето си

Разходка на кучето

Ако имате куче, вероятно знаете, че едно от задълженията ви, свързани с него, са разходките. Те трябва да се правят редовно, по няколко пъти на ден.

Ако, обаче, ви предстои да си вземете такова и все още не сте наясно с грижите за кучето, следващите редове ще ви бъдат полезни.

Разходката на кучето е много важна, защото тогава то изразходва енергията, която е събрало, извършва ежедневните си нужди, забавлява се, развива социални умения, срещайки се с други хора и кучета. Дотук добре. Но колко трябва да продължи разходката на кучето?

Няма строго регламентирано време, което едно куче да трябва да прекарва навън. Всичко зависи от породата, от възрастта, от самото животно.

Приблизително времето, необходимо на любимеца ви, за да направи всичко, което трябва навън, е около половин час сутрин и още 30 минути вечер. Стремете се това време да бъде прекарано в игри, пуснете го от каишката, ако мястото позволява, вземете фризби, топка или друга играчка, с която и вие да се включите във веселбата.

Разбира се, тези минути са примерни. Любимецът ви може да има нужда от по-малко или повече. Ето как може да разберете:

Щом забележите, че кучето не се движи по същия начин, както когато сте излезели навън, значи е време да се прибирате. То е изразходило енергията си, взело е дневната си доза игра и е готово да се върне у дома.

Куче

Времето за разходка зависи и от възрастта на кучето. По-възрастните животни се изморяват по-бързо, докато малките кученца имат нужда от повече игра. 30-те минути могат да прераснат в 2 часа, ако сте си взели пале.

Ще разберете дали разходката е била достатъчно дълга, ако след като се приберете кучето се укроти, легне да спи или просто да си почива. Това означава, че то е изразходило достатъчно енергия. В случай че любимецът ви продължава да търси вниманието ви, иска да си играете и опитва да привлече погледа ви по всякакъв, трябва да се постараете повече утре.

Удължете времето навън, вземете играчка, накарайте го да се измори. Междувременно, ако и вие тичате с него, може да подобрите фигурата си, така че ето още един плюс от това да имаш куче за домашен любимец.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати