За и против отглеждането на домашен любимец вкъщи

Отглеждането на куче вкъщи крие много ползи
Универсална четка за косми за прахосмукачка-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Темата за отглеждането на домашен любимец у дома е обект на спорове при много семейства. Причината за това е, че някои хора са готови да отворят вратите на дома си за пухкав или екзотичен приятел, но други отказват да го направят, тъй като се страхуват или не се чувстват готови да поемат отговорност за друго живо същество.

Ако и на вас ви предстои подобно решение, то може да прочетете нашите доводи за и против отглеждането на домашен любимец вкъщи.

Ползи от отглеждането на домашен любимец вкъщи

Домашният любимец учи

Отглеждането на домашен любимец вкъщи научава както децата, така и възрастните на отговорност, тъй като от техните грижи зависи чужд живот. Много двойки преди да решат дали са готови за дете или не си взимат домашен любимец, за да разберат дали могат да се справят с нелеката задача да полагат грижи за друго живо същество, което не може да се оправя само. Освен на отговорност и грижовност, домашният любимец учи и на човечност, съобразителност и внимание.

Грижите не са проблем, стига да имате желание

Ако имате куче вкъщи, вашите отговорности ще се увеличат

Ако наистина държите на животинката, която сте си взели, то ще се радвате да бъдете с нея, да отделяте от времето си и да се грижите за кучето, котката, зайчето или др. Всичко това няма да ви натоварва, а напротив – ще ви помага да се отървете от негативите около себе си.

Животните лекуват

И това е доказано! Както вече споменахме домашните любимци могат да изгонят стреса и депресията от вас, да засилят имунитета ви, да понижат кръвното налягане и да ми заредят с положителна енергия.

Недостатъци на отглеждането на домашен любимец вкъщи

Понякога животните цапат

Без съмнение съществуват и недостатъци от отглеждането на домашни любимци вкъщи. Има хора, които се дразнят от аромата на кучетата, а други – от този на котката. Трети пък се ядосват, че непрекъснато трябва да почистват клетката на заека или на хамстера си, защото в противен случай от нея ще се разнесе доста неприятна миризма из цялата къща, а да не говорим и за множеството вируси.

Грижите за домашния любимец са постоянни

Отглеждането на котка вкъщи е сериозна отговорност

Когато имате домашен любимец, не можете да тръгнете за някъде спонтанно. Първо трябва да намери някой ваш близък приятел или роднина, на който да поверите своя приятел и за когото сте сигурен, че ще се грижи за него правилно.

Отглеждането на домашен любимец може да бъде скъпо

Без значение какъв домашен любимец ще си вземете, трябва да платите определена сума, за да му осигурите необходимите условия за живот. Кучешката храна, грумингът, аксесоарите за игра - всичко струва пари.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати