miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Ето така кучето показва любовта си

Ето така кучето показва любовта си

Кучето показва любовта си с усмивка.
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Всеки знае, че кучетата са най-добрите ни приятели. Те са верни, изключително интелигентни и прекрасни компаньони, които ние глезим, обичаме и възприемаме като равноправни членове на семейството.

Но дали и нашето куче показва любовта си към нас? Отговорът е: Да! Кучетата изразяват емоциите си по най-различни начини - от супер фини до напълно очевидни - така че понякога може да е трудно да се каже какво точно изразяват. И така, едно е сигурно - домашните любимци също ни обичат. Ето какво качва езикът на тялото при кучетата:

Носи навсякъде вашите обувки и чорапи

Домашните любимци, които са се привързали към собствениците си, обичат миризмата им и могат да нападнат купчината от обувки или кошницата за пране за миризливи чорапи, тениски или дори бельо.

Кражбата на обувки и мръсни дрехи невинаги е най-хубавото, особено ако кучето ви обича да ги дъвче, но може да предотвратите процеса, като му дадете кучешки играчки или кокал.

Същото важи и за кучетата. Поддържането на контакт с очите не е просто полезен инструмент, докато тренирате кучето си - той също може да ви помогне да създадете дълбока връзка. Всъщност, когато кучето ви погледне към вас, мозъкът му освобождава окситоцин, известен като хормона на любовта. Ключът е да се поддържа естествен контакт с очите, докато играете или се гушкате. Ако вие задържите поглед върху кучето си, то вероятно ще се почувства неудобно и ще погледне встрани.

Обляга се на вас

Куче показва любовта си с докосване.

Подобно на поддържането на контакт с очите, вие вероятно няма да се облягате на някого, когото не познавате или на който нямате доверие. Е, и вашето куче също няма да го направи. Независимо дали седите на пода или на дивана, ако кучето ви се обляга на вас, това означава, че така се чувства сигурно и напълно удобно. Понякога кучетата показват любовта си, като търсят близък контакт със собствениците си, когато се чувстват уплашени или тревожни, но това всъщност означава, че то ви вижда като свой защитник и покровител.

Спи в леглото ви

Ако не позволявате на кучето си да спи в спалнята ви, но то все пак обича да го прави, значи, че наистина ви обича. Питате се защо? Желанието му да е близо до вас, докато спите, показва, че е напълно лоялно и не иска да се отделя от вашата компания.

Щастливо е, когато се приберете у дома

Ако вашето куче върти опашка, скача нагоре-надолу, ближе ръцете и лицето ви и ви носи любимата си играчка, когато се приберете от работа или училище, това означава, че сте му липсвали. Да, то е абсолютно развълнувано и щастливо да ви види! Е, това е начинът, по който кучето показва любовта си! Разбира се, няма как при подобно посрещане и вие да не му отвърнете със същото!

Гледа ви право в очите

Куче показва любовта си, когато тъгува без своя стопанин.

Ако някой ви кара да се чувствате неудобно, несигурно или заплашени, бихте ли се взирали дълбоко в очите му? Няма начин! Дългият, постоянен контакт с очите е запазен за хора, които обичате, на които имате доверие и с които се чувствате в безопасност.

Държи да сте наблизо

По-независимите кучета невинаги могат са плътно до вас или сгушени около краката ви, но това съвсем не означава, че не ви обичат. Дори да не сте в същата стая, четириногото усеща, че сте наблизо.

Търси физически контакт

Проучване твърди, че кучетата мразят да бъдат прегръщани. В действителност това е само теза, основаваща се на наблюденията на един изследовател и не е научно доказана. Истината? Кучетата всъщност харесват физическата обич и често я търсят от любимите си хора. Не казваме, че трябва да вземете кучето си и да го прегърнете силно. Вместо това, ласките и милванията са силни сигнали, че вие и вашето куче сте наистина свързани.

Пишка от радост, когато те види

Не, това не е знак, че има проблем. Кучетата, особено малките кученца, могат да се изпуснат малко, когато се вълнуват. Познат като покорно уриниране, този малък инцидент всъщност е комплимент към вас. А това значи, че вие сте отговорни.

Носи ви любимата си играчка

Кучето ще ви донесе играчка, за да покаже любовта си.

Ако кучето ви донесе любимата си играчка, това не означава просто, че иска да играе - въпреки че желанието да си играе с вас е и основен израз на любов при кучетата. Като притежател, то ви представя най-ценното си и обичаното нещо, което има, за да го сподели именно с вас.

Усмихва ви се

Не, това не е вашето въображение! Някои кучета всъщност се научават да се усмихват, като издърпват устните си назад, за да разкрият голяма и широка кучешка усмивка. Е, заедно с радосния лай кучето показва любовта си. Как да не го обичате и вие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest