С кои животни могат да съжителстват котките?

Котка и заек

Котките са капризни животни. Не харесват всеки. За да се спогодят с друго животинче, трябва да се сприятелят с него. В тази статия ще разберете с кои животни могат да съжителстват котките.

Защо котките се напасват трудно с други любимци?

Котките са едни от най-независимите животни. Те имат изявен индивидуалистки характер. Но много породи котки лесно се сприятеляват с други животни. Понякога естествените плячки на котката като птиците могат да ѝ станат приятели. Важно за вашето коте, както и за всяко друго от неговия вид, е да се заиграе с другия домашен любимец и в играта да си станат близки. Също, ако от малки са израснали заедно, котето и другото животинче вкъщи, ще са си близки и приятели. Така че ще се понасят.

Декоративно зайче

Това са мили същества, които не си съперничат за храна и територия с котките. Важно е котката да знае, че заекът също е част от семейството. Нахранете го пред нея, почистете му, така че тя да види това, за да разбере положението му в къщата. Тези две животни лесно се сприятеляват и остават приятели за цял живот.

Таралеж

Според много специалисти, котките се погаждат с таралежи. А и таралежите са безобидни, затова може да ги съберете вкъщи и да очаквате разбирателство и хармония. Съжителството на котки с тях може да бъде много приятно.

Куче

Котка и куче

Ако котето и кучето живеят заедно от малки, то те ще станат приятели. Но ако котката се чувства застрашена от кучето, няма да се спогодят и съжителството на животните няма да е хармонично.

Маймуна

Ако изберете тази комбинация, трябва да сте готови за всички бели, които двамата приятели, ще сътворят у вас. Въпреки това котките много обичат маймуни, особено малки маймунки, и си играят с тях по детски.

Абсурдни комбинации

Не събирайте котето си с животинки, които то мисли за храна. Заекът е едър и има остри зъби. В природата дива европейска котка трудно може да убие заек. Но не може да се каже същото за хамстер, мишка, разбира се, морско свинче, рибки или някакво насекомо, гущер, канарче. Котките ги ловуват, нямат страх от тях и ги възприемат като вкусен обяд, с който жестоко да си поиграят и да изядат.

Внимателно подбирайте животинките, с които да сприятелите вашата котка, за да не се окаже, че те или тя в един момент са изядени. Само така съжителството на котки с други животни ще е успешно.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати