Няколко неща, които никога не трябва да причинявате на котката си

Няколко неща, които никога не трябва да правите на котката си
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Котките са от най-разпространените домашни любимци. Дори и да ви изглежда, че своенравните пухчовци нямат нужда от много грижи, стига да им давате редовно вода, храна и да им сменяте котешката тоалетна, това не е така. Както всеки друг член на семейството ви, така и котките имат нужда от много грижи и внимание, за да са здрави и все така симпатично нагли и любвеобилни.

Никога не забравяйте да третирате пухкавия си любимец срещу вътрешни и външни паразити. Това важи с пълна сила дори и котката да не излиза от дома и да няма контакт с други животни. Вярвате или не, бълхи и комари, които могат да пренасят и яйца на глисти, могат лесно да влязат в дома и да причинят големи проблеми на котките.

Обикновено тези паразити се пренасят у дома чрез вас, като се полепват по дрехите и обувките ви. Давайте на любимците си хапче срещу вътрешни паразити на всеки три месеца, а срещу външни на всеки шест месеца.

Коте

Не оставайте прозорците отворени, особено през пролетта. Това е опасно за любопитните котки. Това не означава да не проветрявате изобщо у дома, но се старайте да сте наблизо, ако любимецът ви реши неразумно да проучи външния свят и особено ако живеете на по-висок етаж.

Не отменяйте и посещенията при ветеринарния лекар. Котката ви може да изглежда здрава, яде добре, изглежда добре и не променя нивото си на активност, но под тази повърхност могат да се крият други проблеми – от лошо зрение до бъбречна дисфункция. Ежегодният преглед при ветеринаря може да засече началото на всякакви здравни проблеми и да третира дребните неудобства, преди да се превърнат в животозастрашаващи състояния.

Според ветеринарите не трябва да забравяте да миете и зъбите на котката си. С пълно съзнание признаваме, че това може да е трудна задача, защото пухчовците не обичат някой друг да им пипа зъбите. Натрупването на плаки в крайна сметка се превръща в зъбен камък, което може да доведе до болка и дори загуба на котешките зъби. Почистването на зъбите най-малко няколко пъти седмично е най-добрият начин да поддържате доброто орално здраве на любимеца.

Котка

Не забравяйте и редовно да решите с четка козината на вашия котарак. Така няма да се сплъсти, а и ще отстраните излишните косми, които иначе котките поглъщат и след това ги виждате под формата на сплъстена лигава топка върху килима си.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати