Как да открием изгубената си котка?

21.11.2018
Изгубена котка

Интернет, приюти за домашни любимци и Фейсбук страници: ако самостоятелното ви издирване не се увенчае с успех, е редно да вземете по-сериозни мерки. Как да открием изгубената си котка?

Направете публикация със снимка на котенцето и я пуснете в някоя фейсбук група или сайт за изгубени животни. Можете също да се свържете с местни приюти за домашни любимци.

Невинаги писанките могат да са чак толкова бързи, че да стигнат до там, но нищо не губите, ако поискате допълнителна помощ. Много е важно да имате актуални снимки на котенцето, за да може всеки, който го види, да го разпознае и да се свърже с вас.

Търсете вечерта

Изгубена котка

Много често, когато се стъмни, котките започват да се чувстват по-сигурни и могат да излязат от мястото, на което са се скрили. Вероятно е по това време изгубената котка да се върне на място, на което вече сте я търсили, затова не пропускайте нищо. Вземете си фенерче със себе си и не излизайте сами, помолете някой приятел да ви придружи.

Използвайте привлекателни миризми

Котките са част от животните, които имат силно развито обоняние. Ако поставите на видни места ароматна храна за котки като риба тон или лични ваши вещи като непрана тениска, яке или обувки, можете да я примамите да се върне. Също така можете да сложите наблизо и котешката тоалетна както и любими нейни играчки, за да ги подуши и да отиде при тях.

Питайте пощальона

Хората, които обикалят вашия район всеки ден, познават или поне са виждали котката ви. Попитайте ги дали случайно не са я засекли някъде. Нищо не губите, може и да имате късмет.

Публикувайте обява

Изгубена котка

Добре е да напишете няколко реда в местната преса за изгубеното коте и да проверявате всеки ден рубриката им за намерени домашни любимци.

Разлепете снимки на котката

Ако разполагате с актуални снимки на изгубената котка, добре е да ги използвате в издирването. Ясна снимка, в близък план може да помогне много на хората при разпознаването на писанката. Под нея включете кратко описание и някакво символично възнаграждение, така ще провокирате повече хора да търсят редом с вас. Разлепете приготвените от вас плакати на колкото се може повече места. Така ще информирате повече хора и шансът за откриване на изгубена котка се увеличава.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати