miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Как да държим котката далече от коледната елха?

Как да държим котката далече от коледната елха?

Предпазване на коледното дърво от котката
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Коледа е един от най-красивите зимни празници, любим на малки и големи. Той започва много преди Коледната нощ, още с украсяването на елхата. Най-любимото и радостно задължение на децата във всеки дом е да накичат коледното дръвче. Този весел ритуал няма да мине без котката Ви. Тя ще участва активно, без значение какво е Вашето желание. Опазването на елхата от котката е трудна задача, но все пак трябва да се следват някои съвети, за посрещнете празника с коледно дърво.

Не украсявайте елхата с храна

Украсата с пуканки, плодове, курабийки и орехи и други храни е красива, но котето не се интересува от естетическата стойност на нещата и ще се опита да похапне от нея. Освен това храната може да се окаже опасна за здравето на котката. Не украсявайте с храна - първо правило за опазване на елхата от котката.

Не поставяйте висящи и светещи украси

Висящите гирлянди, люлеещите се и светещи топки, коледните лампички са все украси, които ще привличат като магнит котето към елхата. Ако искате да поставите все пак и такава украса, най-добре е да бъде на високо и недостъпно за котката място. Играчките върху по-ниските клончета на елхата връзвайте с цветни шнурчета, за да бъдат по-трудни за сваляне. В никакъв случай не бива да се слагат запалени свещички на дръвчето, те са и опасни за котето. Добре е изборът на коледни топки и друга украса да изключва стъклените, тъй като при счупване котето може да се нарани.

Котката е любопитно животно и ще иска да опита и на вкус елхата. Похапването на елхови иглички и украса от изкуствен сняг обаче може да предизвика разстройство у котката.

Мястото на елхата в дома

Коледно дърво и котка

Най-доброто решение е елхата да бъде поставена в помещение, до което котката няма достъп. Тогава ще можете да се радвате на пълния блясък на украсеното си дръвче. В повечето случаи това е невъзможно. Затова трябва да се намери подходящо място, където котката стига трудно.

Подобно съображение ще се отрази на големината на елхата. По-малката елха може да се побере и на някое недостъпно за котката място.

Стабилното закрепване на елхата също е необходимо условие, за да мине без произшествия Коледният празник, както за Вас, така и за Вашия пухкав домашен любимец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати