Защо котката не иска да яде

Защо котката не иска да яде

Котките са известни със своя апетит. Някои от тях са толкова лакоми, че храната никога не им стига и винаги се опитват да се докопат до още вкусотии. Но дори котаните с вълчи апетит понякога спират да се хранят. Това необичайно поведение веднага бива забелязано от стопаните им и започва да ги притеснява.

Какви са причините за загуба на апетит при котките?

1. Придирчивост към храна

Домашните котки проявяват капризи към храната. Ако сте предложили нов продукт, е възможно питомецът ви да не го одобрява. Тогава проблемът ще се реши, когато преминете на старата котешка храна.

2. Промяна в средата

Котките се привързват към средата, която обитават. Ако се преместите в ново жилище или промените само един шкаф в дома си, това също може да причини безпокойство у котето и загуба на апетит.

3. Депресия

Възможно е котката да страда за липсващ член на семейството и това да резултира в липса на апетит.

4. Неподходящо позициониране на храната

Ако тя е сложена в близост до котешката тоалетна, писаната ви няма да е доволна от вашето решение.

Защо котката не иска да яде

5. Ново животно

Котките не свикват бързо с новите животни и членове на семейството. Докато това се случи, е възможно да се хранят по-рядко.

6. Здравословен проблем

Понякога липсата на апетит може да се дължи на здравословен проблем. Затова е важно бързо да се обърнете към ветеринарен лекар. Съдействието на специалист ще помогне да решите проблема навреме.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати