miau.bg»Статии»Котки»Котешкото Здраве»Как да удължите живота на своята котка

Как да удължите живота на своята котка

1 от 6 Снимки

1. Посещавайте регулярно ветеринарен лекар


Дори и животното да не изглежда болно, е добре да бъде преглеждано от специалист поне веднъж в годината. Така ако има някакъв проблем, той ще бъде открит рано и ще може да се реагира, без това да застраши живота на мъничето.

За наше голямо разочарование кучетата и котките не могат да останат с нас през целия ни живот. Домашните кучета живеят средно по 10-15 години, а котките могат достигнат дори до 20-годишна възраст. Това обаче се отнася до животните, които получават съвестни грижи и се хранят пълноценно.

Уличните котки например живеят средно по 5-6 години именно заради тежката среда, в която са принудени да съществуват. Много често се случва да бъдат нападнати от куче или друга по-силна и агресивна писана, да получат опасна инфекция или да намерят смъртта си между гумите на някоя кола. Освен това са принудени да понасят тежки климатични условия като студ и горещина.

Ако вие отглеждате коте и искате то да остане до вас възможно най-дълго, има какво да направите по въпроса. В галерията ни ще видите мерките, които да предприемете, за да е здрав и щастлив любимецът ви дълги години. Ето как да удължите живота на своята котка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати