Важни правила при храненето на котка: Никога не ги забравяй!

1 от 6 Снимки
1. Редувайте котешки гранули и паучове. Предлагането само на суха храна може да причини запек на котето, бъбречни проблеми или други смущения.

За да е здраво, енергично и щастливо, едно коте трябва да получава достатъчно храна. Това е факт, който всеки човек знае. Въпреки своето старание обаче някои стопани на писани могат да допуснат известни грешки при храненето на своя любимец.

Често заблуждение например е, че котката трябва да дояжда остатъците от човешката трапеза. Да, любимецът ви ще излапа с охота недоядената пържола, костите от печената риба или парченцата хляб, с които сте забързали мръсните [чинии]. Но дали това е най-доброто за него?

Категорично не може да давате на котката всичко от вашата храна. Сладкишите например са строго забранени, тъй като за котките шоколадовите и захарните изделия са опасни.

Колбасите също не са за предпочитани, тъй като съдържат черен пипер и други подправки, които може да раздразнят котешкия стомах. Костите също може да причинят неприятности за котката ви. Зърнените продукти в хляба пък да доведат го алергия.

В галерията ни ще откриете какви към какви други правила да се придържате, когато храните котка. Важно е да ги знаете, ако искате котето ви хапва с апетит и да се чувства добре.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати