miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Как да изведем котката си на разходка

Как да изведем котката си на разходка

Котка на разходка
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Може да ви се струва нетрадиционно, но някои собственици избират смелата опция да изведат своята писана извън комфортните четири стени на жилището си и да ѝ покажат частици от външния свят.

Главна роля във взимането на това решение е темперамента на котката и дали тя е адаптивна към промени в средата.

Освен това трябва да бъдете сигурни, че тя е привързана към вас и би се върнала, в случай че я изпуснете. Все пак силно възможно е външните условия да я ужасят и тя да избяга по-далеч.

За разходка най-често хората използват специални торбички, носещи се като раница отпред, в които прибират котето. Наподобяват торбите, в които майките кенгура носят рожбите си, докато завършат развитието си.

Ето и на какво да наблегнете, преди да изведете своето коте навън с това приспособление.

1. Предоставете време на котето да свикне с торбата

Котките, свикнали да бъдат разнасяни с транспортни чанти или клетки, без да изпитват ужас, обикновено лесно свикват и с торбата. Оставете закупената торба на видно място, за да може котето да възприеме новия предмет. Добра идея е да пръснете малко коча трева и да поставите торбата близо до купичките за хранене или котешката тоалетна. Когато галите котето, сложете торбата на себе си. Животното ще я подуши, ще се отърка в нея. Не се опитвайте веднага да вкарате писаната вътре.

Котка на разходка

2. Първа близост с торбата

Всеки път, когато вдигате животинчето на ръце и го носите нанякъде, опитвайте се да слагате торбата на себе си и задните крака на котето да я използват като опора, докато вие сте вдигнали предната част на тялото. Така давате на пухчето си чувство за сигурност, което впоследствие то ще асоциира с новата придобивка.

3. Вкарайте животното в торбата

Вероятно предишните стъпки са минали гладко и без проблем. Време е обаче за истинското запознанство между котката и вътрешните стени на торбата. Започнете с поставянето на задните крачета вътре, докато я носите. Почти сигурно е, че по време на първите опити котето ще изглежда разстроено и ще се бори да се измъкне. Послушайте езика на тялото му и при знаци за безпокойство пуснете животното, и опитайте пак на следващия ден. С времето преминете към етапа, където въвличате и предните крачета. Не забравяйте за щипката коча трева вътре в торбичката – определено ще помогне. След всяко успешно ходене вътре в торбата награждавайте любимеца си с любимата му храна.

4. Време за разходка

Ще сте същинско шоу в момента, в който излезете с котето си на разходка навън. Вероятно първоначално то ще изглежда малко шокирано от безбрежието на външния свят, толкова чужд на вътрешната среда на дома ви, но с времето ще започне да любопитства насам-натам. Правете обиколки близо до вкъщи, за да може да се приберете в първия миг, в който усетите безпокойство у животното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати