Как да накараме котката да пие повече вода?

Котка

Когато говорим за видове животни, котките се сред тези, които изискват по-малки количества вода, за да поддържат нормалните си функции, и понякога е същински кошмар да ги накараме да пият повече. Някои заболявания като бъбречна недостатъчност и инфекции на пикочните пътища налагат пиенето на повече вода от обикновено. Ето няколко начина да напомним това на нашата писана:

Увеличете броя панички с вода

Разпрострете съдовете на няколко места в къщата. Може да се опитате дори да ги поставите на нестандартни места. Така котката ще им обръща повече внимание. Колко често сте ставали свидетел котето ви да ближе капките от мокри повърхности?

Сменете стила на паничката

Разнообразявайте външния вид на съда, в който слагате вода – ниски, високи, пробвайте стъклена чаша или огромна кучешка паница. Колкото по-необикновено изглежда, толкова по-добре. Материалите, от които е направена паничката, също могат да се сменят – неръждаема стомана, стъкло, глина.

Котки

Пробвайте с течаща вода

Голям брой котки отказват да пият вода от паничка. Тези индивиди предпочитат течностите си в течаща форма – леко църцорещ чучур представлява идеалният източник на вода за тях. Съществуват фонтани за котки на пазара, които работят 24 часа и са направени с цел да напомнят на писаната, че е време за голяма глътка.

Овкусете водата

Разредете водата в паничката с малко течно съдържание от консерва с риба тон – така ще направите течността по-привлекателна за четириногото.

Добавяйте вода към храната

Добра идея е да храните котката с консервирани мокри храни или да добавяте вода към обикновеното ѝ меню. Въпреки това не всички котки обичат манджата си, накисната във вода, и най-вероятно ще откажат да се хранят. Затова пробвайте всички методи и намерете най-удобния за вас и вашето пухкаво другарче.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати