Miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Привързаното коте: наказание или благословия

Привързаното коте: наказание или благословия

2 от 10 Снимки

2. Котка, спяща върху възглавница!


Виждали ли сте такива снимки? Ваше Величество, Вашият Пух върху Вашата възглавничка. Определено е сладко и даже някак величествено. Но тук идва и моментът да уточним за коя възглавничка става въпрос.

Негово Величество Пух не би легнал на която и да е, не! Нито десетте декоративни възглавнички на спалнята са атрактивни, нито тези по дивана са достатъчно удобни за него. Единствено би му подхождала Вашата възглавница за сън. И не, не би я използвал през деня. Вашият Пух би си я поделил с Вас, и то през нощта. И ако имате сладко коте, което още не Ви се е качило на главата (преносно), то сега ще усетите какво е чувството, и то буквално.

Само мога да Ви съчувствам и да се надявам, че котето Ви не е привързано толкова много към Вас, колкото моето към мен. Надявам се, че няма да Ви избутва елегантно, забивайки нокти по главата Ви, докато спите, за да се отместите малко и той да може да се настани по-удобно на цялата възглавница.

Та говорехме за това, колко сладка гледка би било това изживяване, ако е запечатано във времето със снимка. Без съмнение!

Да, няма спор! Котките са толкова сладки същества, толкова мили и с такъв уникален нрав, че ние често им позволяваме да вадят душичката ни с памук (в случая с лапичка). Нещо повече, наслаждаваме се на начина, по който умело ни манипулират.

И всичко е толкова увлекателно, че неусетно преминаваме във фазата, в която се запитваме дали не сме си разменили ролите и въобще престава да ни бъде ясно кой е шефът в къщи. Всъщност, имайки котка в къщи, вече този въпрос не би трябвало да стои на дневен ред! Повече от ясно е, че господар на дивана е Негово Величество, а не Вие.

Но какво се случва, ако разглезим Негово Величество Пух дотам, че да не ни остава лично пространство?

Ако и Вие сте като мен и си говорите с Вашият Любимец прекалено много, ако му обяснявате кога излизате и колко ще се забавите, ако го умолявате да не драска (ако би благоволил) по новия диван, а да използва някоя от хилядите си скъпи играчки за това, ако не Ви дава сърце да му се скарате... то значи е дошъл моментът да споделя с Вас кои са онези неща /разгледай галерията/, които само Вие бихте разбрали, ако имате котенце, което се е вманиачило по Вас, което се случва едва тогава, след като вече, разбира се, и Вие сте се захласнали отдавана по неговата красота и нрав!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати