miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Най-гальовните породи котки

Най-гальовните породи котки

Нина НордНина Норд
Джедай
226132
Гальовни котки
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Котките по природа са гальовни, но някои породи са просто ненадминати в желанието си да са все до стопанина си, да се гушкат и да бъдат галени. Ако търсите гальовна котка, която успокоително да мърка и да търси постоянно вашата компания, ето кои породи са най-подходящи за вас.

На първо място е Сибирска котка, призната от фелинолозите по света за най-гальовната. Тя се привързва изключително силно към стопанина си и се чувства ужасно, ако той отсъства дори за час. Когато е с него, тя е най-щастливата котка на света - постоянно мърка и иска да се гушка в него.

Котка Сфинкс

След нея се нарежда котка Сфинкс, която е една от най-лоялните породи по отношение на хората, а заради липсата на козина тя постоянно иска да се гушка в стопанина си. Котка Сфинкс има нужда от постоянно внимание и не може изобщо да търпи да остава без стопанина си.

Мейн Куун

Мейн Кун, въпреки големите си размери, също е от най-гальовните породи котки. Това е дружелюбно създание, което винаги е готово да скочи в скута на стопанина си и да прекара там целия ден. В останалото време, когато стопанинът й не е в настроение за галене, Мейн Кун е активна и игрива.

Котка Манкс, която е известна с липсата си на опашка, е пълна с любов към стопанина си. Манкс ще се опитва да бъде със стопанина си във всяка една секунда. Точно като нея е и Бирманската котка, която се чувства спокойна и щастлива, когато е в прегръдките на собственика си.

Рагдол

Регдол е порода, която силно се привързва към семейството, с което живее - тя е толкова гальовна, че е перфектна както за самотен човек, така и за семейства с малки деца. За Регдол най-голямото щастие е да бъде галена или да спи, уютно свита на кълбенце в стопанина си.

Сиамска котка

Въпреки че Сиамските котки се смятат за зли, това са създания, за които стопанинът е най-важното същество в целия свят. Сиамката е гальовна и иска постоянно да е в компанията на стопанина си. Тя се чувства зле, ако дори за малко не ѝ се обръща внимание, и тогава наистина може да стане отмъстителна.

Руска синя котка

Руска Синя котка е любимец, който дълго време ще мисли към кого от семейството да се привърже най-много. Когато това се случи, няма сила, която да накара Руска Синя котка да е далече от любимия си човек. Тя ще иска не само през деня да е с избрания от нея човек, но и да спи до главата му.

Персийска котка

Персийската котка е много спокойна и обича да бъде галена. Тя не е много игрива, но постоянно ще иска да е със стопанина си и ще го следва на всяка крачка из жилището.

Абисинска котка

Абисинската котка е много умна и въпреки че е изключително активна, много обича да бъде гушкана.

Екзотична котка

Екзотична котка, която е създадена през 60-те години на миналия век в САЩ, е любимец, който никога няма да иска да се махне от скута ви. Това е нежна и гальовна котка, която иска постоянно да е близо до стопанина си, защото иначе се чувства несигурна и дори се плаши от самотата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати