miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Важни грижи при отглеждане на девон рекс

Важни грижи при отглеждане на девон рекс

Важни грижи при отглеждане
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Девон рекс е изключително мила порода котки, с чудесен нрав, която се нуждае много силно от обич и грижливо отношение от стопанина.

Домашните питомци от тази порода са съвсем невзискателни. Козината, която често е проблемна зона за мъркащите пухчовци, при девон рекс не създава проблеми.

Косъмът има такава структура, че не се заплита, затова специално разресване не е нужно. Поддръжката на козината в никакъв случай не е повече и поради факта, че не линее.

Понякога излишният пух се отделя, но лесно се премахва като се прекарва навлажнената ръка по козината на котето. Къдриците му, които го правят толкова интересно създание, остават да лежат на вълни, докато се грижим за спретнатия външен вид на девон рекс.

Ушите на котето са интересна тема в светлината на грижите за девон рекс. Те приличат на крилата на пеперуда. Поради специфичната форма, ушната мида на писаната е отворена, а това създава благоприятни условия за развитие на ушни инфекции. Превенцията изисква седмично почистване на ушите със специален лосион. Ушната мида трябва да остане максимално суха по всяко време.

Очите на котето също се почистват, за да не се събират нечистотии и да предизвикат гноен процес. Тъй като тази порода обича водата, къпането е девон рекс е лесно и това създава условия хигиената на котето да е на ниво. Два пъти месечно е добра честота за поддържане на хигиената на животното, което е доста по-често в сравнение с останалите породи. Самите къдрави котаци помагат на стопаните в тази грижа, очевидно осъзнавайки необходимостта от водни процедури.

Девон рекс

Освен грижата за външния вид, тази порода изисква и специално внимание по отношение на емоционалното здраве. Разбирането, че котките са си самодостатъчни и нямат нужда от прекомерно внимание от стопаните не важи при отглеждане на девон рекс.

Взимайки домашен питомец от тази порода всеки стопанин трябва да бъде наясно, че котето му ще се нуждае най-вече от много любов, внимание и прекарване на време в позитивна семейна среда, в противен случай самотата може да доведе до депресия при котката или деструктивно поведение. Всичко, от което най-много се нуждаят като грижа девон рекс, е любов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest