miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Какво разкрива мястото за спане на котката ти?

Какво разкрива мястото за спане на котката ти?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12617
Какво разкрива мястото за спане на котката ти
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Позицията на хората при дрямка показва тяхното моментно състояние. Например дали са стресирани, или се чувстват комфортно. Същото се отнася и за котките. Според това как и къде застават, докато спят, можете да разберете много за отношението на животинчето към вас самите. Нека да разберем какво разкрива мястото за спане на котката, анализирайки няколко чести модела!

Котката спи на възглавницата ви

Ако котката спи на вашата възглавница, близо до нея и/или успоредно до вас, това означава, че ви има пълно доверие и е свикнала да прекарвате много време заедно. Котето е толкова привързано към вас, че не иска да се отдели нито за миг. Придобило е вашият режим на сън и споделя спалнята ви, когато и вие спите.

Котката спи в краката ви

Ако котката ви спи до краката ви, свита на кълбо, това означава, че е привързана към вас, но също така предпочита да пази личното си пространство, спазвайки малка дистанция.

Котката спи под завивките с вас

Това означава, че котето ви има пълно доверие и се чувства най-спокойно, когато е близо до вас. Харесва миризмата на тялото ви и топлината. Котките се крият под завивките на стопаните си също, ако се чувстват изплашени или когато в стаята е по-хладно.

Спане при котките

Котката спи извън леглото на скрито място

Ако котката предпочита да страни от вас, докато спи и се крие, това може да показва, че тя се страхува. Подобно поведение е присъщо за болните животни или за тези, които все още свикват с новото жилище. Така правят и новите домашни любимци, които още не са свикнали със стопаните си и са объркани в помещението.

Много стопани на четириноги си задават въпроса дали е добре да споделят спалнята си със своите питомци. Има противоречиви мнения по темата. Мнозина обаче са категорични, че така заспиват по-лесно и спят по-дълбоко. Освен това котешкото мъркане понижава кръвното налягане на стопаните и действа като средство против стрес. Така че има категорични ползи от отглеждането на котка.

Разберете още за езика на тялото на котката и факти за котешкото поведение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати