miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Хранене на котка ашера

Хранене на котка ашера

Хранене на котка ашера
Снимка: Pinterest
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Определението великолепно животно напълно се покрива от представителите на породата котки ашера. Това са едри екземпляри, достигащи завидните 14 килограма, с грациозни тела и екзотичен вид, напомнящ много на дивите представители на семейство котки, от чиито гени са създадени - сервал и африканска леопардова котка.

Не бива веднага да се очаква, че ашера ще се грижи сама за прехраната си, ловувайки малки птици и бозайници. Тя е изкуствено създадена порода, в която се вплетени гени и на обикновената домашна котка, така че забележителният вид на ашерата не отговаря на свиреп нрав, а точно обратното - тя е мила, интелигентна и послушна. Напълно ще разчита на стопанина си за своята храна.

Този домашен питомец няма никакви специални изисквания по отношение на храната, противно на предварителните очаквания. Ашера се храни със същите храни като всички други мъркащи домашни любимци. Консервираните и гранулирани храни, които са най-достъпният, лесен и безопасен начин за хранене на всички писани са добре дошли и за ашера, стига да са от премиум клас. Само дозите са по-големи, предвид размера.

Хранене на котка ашера
Снимка: planetsave

Все пак инвестицията в такава екзотична красавица предполага особен интерес и желание у собственика да поглези ценния си домашен приятел. Любими са им месото и рибата, но не всяко месо и не всяка риба. Морската риба е добра идея за разнообразие в менюто. Тя трябва да бъде добре почистена от кости, сварена или печена.

Месото е основна храна на семейството на котките. Агнешкото, заешкото, пуешкото, пилешкото, телешкото и дивечовото, тоест всяка постно месо е подходящо. Не и свинското, гъшето и патешкото, защото са прекалено мазни и тежки.

Добри храни за котка ашера са сварените яйца, вареният ориз и млечни продукти като сметана, извара също могат да бъдат добавени в менюто, а зеленчуците, подходящи за хранене на домашни писани, са добре приети и от ашера. Ако котката ще се храни с домашно приготвена храна, не бива да се забравя, че трябва да се добавят витамини и минерали за доброто здраве и красива визия на домашния питомец.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати