miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Хранене на котка нибелунг

Хранене на котка нибелунг

Хранене на котка нибелунг
Снимка: purrfectcatbreeds.com
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Красивата котка нибелунг, дошла от скандинавските саги, без съмнение е животно, будещо интереса на любителите на пухкави мъркащи домашни любимци. Копринено мекото създание има голяма нужда от любов и от грижите на човека, който припознава като свой стопанин, независимо за кого от членовете на семейството става въпрос.

Към грижите за красивия нибелунг спада храненето му. Това не е трудна и изискваща много време и ресурс задача, ако изборът на меню падне върху готовите фабрично произведени храни. Задължително условие е обаче, те да бъдат от премиум клас.

Храната за котка нибелунг трябва да бъде приготвена от чисти продукти с високо качество, обогатена с всички необходими хранителни вещества за поддържане здравето и добрия външен вид на нибелунга.

Малките котенца се нуждаят от често хранене. Порциите си трябва да получават по 5 пъти на ден. Порастването означава намаляване на храненията, като на възраст от 1 годинка вече трябва да се изравнят с тези на възрастните животни - по 2 пъти на ден.

Стопаните, които предпочитат хранене с натурални продукти, сготвени у дома, трябва да имат предвид, че ще се сблъскат със сложна система от стъпки за създаване на балансирано меню.

Котка нибелунг
Снимка: purrfectcatbreeds.com

Много важно е, че котките нибелунг не бива да имат в менюто си някои продукти, напълно допустими или даже препоръчителни при други породи. Елдата, черният дроб и морковите не трябва да присъстват в менюто на нибелунга. Нужно е също така да се изключат храни, съдържащи много мед и йод. Такива са листните зеленчуци, някои семена, говеждото, месото от патица, картофите, бобът, млечните продукти и други.

Несъмнено създаването на полезно меню ще изисква много сериозно познаване на особеностите на тази порода, както и проучване на всеки потенциален хранителен продукт, кандидат за включване в храненето на котката. Освен това е нужно да се включат като хранителна добавка и всички нужни витамини, минерали и микроелементи.

Подобен избор отнема време, но пък създава удовлетворение от съзнанието, че се прави най-доброто за малкия ни домашен приятел и е полезно за връзката с домашния питомец, който толкова много се нуждае от човешко внимание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest