miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Важни грижи при отглеждане на котка рагамъфин

Важни грижи при отглеждане на котка рагамъфин

отглеждане на котка рагамъфин
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Породата рагамъфин е сравнително нова и намирането на чистокръвно котенце е сериозна инвестиция за бъдещия стопанин. Но пък щом човек е решил да инвестира по-сериозна сума, значи и намеренията му да се грижи за своя домашен любимец са сериозни.

Това е чудесна перспектива за живота на котето от порода рагамъфин, защото те носят характер, подобен на този на децата - изискват непрекъснато внимание, любов и всеотдайност.

Грижите за рагамъфин се изразяват най-вече в това - да се отдели максимално дълго време за общуване с пухкавия домашен любимец, защото един рагамъфин се нуждае най-вече от тази грижа.

Котките от тази изкуствено създадена порода са изгубили напълно ловните инстинкти на семейство котки и не могат да съществуват без човешката грижа и топлина.

Ако бъдат неглижирани, те могат да изпаднат в депресия и дори да се разболеят сериозно. Те не са подходящ домашен любимец за твърде заети и често отсъстващи от дома хора. Рагамъфините не понасят обиди и приемат тежко грубостите на стопанина. Те не са отмъстителни, но страдат от лошо отношение.

По отношение на поддържката, рагамъфините се водят лесни за поддържане и в това твърдение има голяма доза истина. Нужно е само да се разресва добре козината на котките, тъй като е дълга, гъста и с подкосъм и при линеенето се отделя голямо количество мъртви косми, които може да се заплетат в останалата козина и да образуват фитили.

Добрата новина е, че козината им рядко се заплита по този начин. Седмичното сресване може да се окаже достатъчно.

грижи за рагамъфин

Това красиво синеоко коте има нужда от почистване на оченцата с тампон с преварена или сребърна вода. Ушичките му също се чистят с тампонче, а ноктите се изрязват периодично с подходяща ножичка.

Да къпем ли рагамъфин?

Котките не обичат водата и характерен жест на котките е да изтръскват енергично лапичката си, ако се е намокрила. Рагамъфин е послушно животно и ще позволи да бъде изкъпано с подходящ шампоан, но не по-често от веднъж в месеца.

Към грижата за котките рагамъфин можем да добавим и осигуряването на подходящи играчки за забавление, защото тези котета са игриви като останалите породи и имат нужда понякога да се позабавляват.

Трябва да се знае, че те не проявяват страх, защото не разбират, че могат да бъдат наранени от други хора и животни, затова стопанинът трябва да се грижи за тяхната безопасност навън и в компанията на непознати, за да бъде винаги щастливо неговото красиво мъркащо топче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest