miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Грижи при отглеждане на сейшелска котка

Грижи при отглеждане на сейшелска котка

грижи за сейшелска котка
Снимка: Fine Art America
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Сейшелските котки са красив вариант на Ориенталските котки и водят произхода си от сиамките. Това са много специални животни, чудесни за домашни любимци.

Кое ги прави толкова добър избор?

Освен че са интересни на външен вид, те имат чудесен характер и са лесни за отглеждане. Грижите за сейшелските котки са минимални, а това, което дават на стопаните като преживяване, е безценно.

Какво е нужно да се знае за грижите около тези симпатични домашни питомци?

Те имат къса и мека козина, при която липсва подкосъм. Затова разресването не представлява проблем. Космите няма да се заплетат, дори да не се реши редовно. Все пак специалистите съветват регулярно ресане на котето поне 2 пъти в седмицата. Това е необходимо, защото представителите на породата се нуждаят от прояви на близост и внимание от собственика и така се задоволява тази тяхна нужда.

Къпането на котката лесно, защото проблемът с дългия период на изсъхване на козината отсъства. Затова котето може да се къпе винаги при нужда. Добре е да се измиват очичките му, както и да се разтриват големите му уши.

Котките от тази порода се нуждаят от удобно и меко легло. Те са средни по размер, но имат изящно тяло с леки кости и е добре да разполагат с мека постелка за сън.

Тъй като са пъргави животни и обичат да се катерят нависоко, добре е да им се осигури висока катерушка, за да не ползват за целта завесите у дома. Възможно е да надраскат мебели и по тази причина се нуждаят от специално място за точене на ноктите.

Добре е ноктите на котката все пак да се подрязват редовно. Тази интелигентна и умна котка не създава проблеми, докато стопанинът се грижи за нея. Подобно на ориенталската порода, тя се радва на вниманието и грижите.

Сейшелската котка обича да пътешества с хората и понася добре пътуването. Това е за предпочитане при дълги отсъствия на хората от дома, отколкото животното да бъде оставяно само. То не обича самотата и се депресира.

Към грижата за Сейшелската котка спада храненето, за което трябва да се знаят две основни неща: тя обича млечните продукти - кефир, извара, кисело мляко. Второто изискване е храната да бъде високо качествена. Задължителен е и постоянният достъп до чиста прясна вода.

В грижата за здравето не бива да се забравя, че слабото място на тези котки са зъбите, те често страдат от дентални проблеми, затова редовните прегледи при специалист ще осигурят профилактиката, от която се нуждаят.

Взимането на Сейшелска котка за домашен любимец трябва да бъде изключително добре обмислено и отговорно решение. Ще бъде трудно да бъде дадена на други хора за отглеждане, защото тази порода трудно свиква с промяна от този род и ще приеме като непростимо предателство изоставянето от собствениците си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати