miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Кои са най-мирните и послушни породи котки

Кои са най-мирните и послушни породи котки

Кои са най-мирните и послушни породи котки
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

В съвременния напрегнат и динамичен живот в урбанизираното градско общество все повече хора остават самотни. Нуждата от домашен любимец и компаньон става все по-голяма. За самотно живеещ и зает със служебни задължения човек котката е възможно най-добрият избор за приятел, който чака у дома завръщането на стопанина.

Мъркащите пухчовци са по-независими и непретенциозни откъм внимание и живеят добре в апартамент, без да изискват много внимание. Породите, които се славят като най-спокойни котки са сред предпочитаните, за да се разбират с всички членове на семейството.

Някои породи са известни като неагресивни, разбират се добре с малки деца и могат да прекарват добре времето си и сами. Кои влизат в това число?

Бирманска котка

Тази порода носи името си от старото име на Мианмар - Бирма. Тя е страхотен приятел, който чака търпеливо стопанина си в апартамента и не се обижда от липсата на внимание. Нуждае се само от разресване на дългата козина, която се заплита. Породата се радва на отлично здраве е стабилен имунитет.

Мейн Куун

Тези гигантски представители на мъркащото войнство са умни и красиви животни със сладки пискюли косми по ушите. Тъй като са едри котки, са доста спокойни, дори флегматични. Напълно подходящи за апартамент. Верни и общителни домашни питомци, те остават сами в дома, без да правят погроми вътре. Котката от тази порода е отличен компаньон, който не създава проблеми.

Британска късокосместа

Най-послушните котки

Британската късокосместа не случайно е една от най-търсените мирни породи котки за домашен любимец. Красиви, меки като плюш, тези писани са и спокойни, обичат мира и тишината. Не се нуждаят от специална поддръжка и са много чисти и независими.

Руска синя котка

Руските сини котки са идеален вариант за домашно отглеждане в апартамент. Добре се справят със самотата, когато стопанинът работи дълго. Разбират се добре с децата, но странят от хора, които не познават.

Канадски сфинкс

Прекрасен приятел у дома става от тази порода. Специфичният външен вид трябва да се вземе веднага предвид, защото не всеки човек е склонен да приеме странно изглеждащата котка без козина. Тези, за които това не е проблем, ще се сдобият с перфектният домашен питомец, но нуждаещ се от специфични грижи заради деликатната си кожа. Това изключително интелигентно животно няма проблем да стои спокойно само вкъщи, без да остави следи от ежедневието си из апартамента.

Сибирска котка

Това е невероятно спокойна и любяща порода, много внимателна към домашната атмосфера. Тези едри представители на пухчовците са независими и послушни, но изискват грижи за козината. Тя е дебела и трябва внимателно да се реши всеки ден. Храната на котката също трябва да се подбира, за да се осигури имунитета на домашния питомец в градски условия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати