miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Хранене на хималайска котка

Хранене на хималайска котка

Хранене на хималайска котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Въпросът за храненето на домашния любимец е първият, който се поставя на дневен ред, след като новото попълнение в семейството пристигне. Когато става въпрос за хималайска котка, се иска малко предварителна подготовка, изразяваща се в събиране на информация за хранене на тази сравнително нова порода.

Колко често да храним хималайската котка и с какво?

Специалистите препоръчват хималайската котка да се храни според теглото, възрастта, здравния статус и пола. Какво значи това на практика?

Малките котенца и бременните женски се хранят 4 пъти на ден като честота. При навършване на 6 месеца, до година и половина храненето трябва да бъде 3 пъти дневно. Възрастните котки се хранят 2 пъти на ден. Дали храната ще бъде суха или консервирана е избор на стопанина, но задължително тя трябва да бъде първокачествена, за да гарантира здравето, кондицията и продължителността на живота на домашния любимец.

Ако се доверим на опита на хората в отглеждане на хималайска котка, натуралното хранене не е най-добрият избор. Ако все пак е предпочетен, то трябва много внимателно да се изготви диетата, като се включат всички нужни витамини, минерали и мастни киселини. Хималайската котка е склонна към котешко затлъстяване и затова диетата трябва да бъде стриктна.

Хималайските котки обичат разнообразието в храната. Не са склонни да ядат едно и също непрекъснато. В менюто на хималайската котка трябва да присъстват:

- Постно месо от птици или говеждо

- Зеленчуци - картофите, морковите, цвеклото, зеленият фасул са подходящи за тях

- Зърнени храни - оризът, елдата, овесът е добре да бъдат съставна част от храната

- Яйца и яйчени продукти

- Риба

- Млечни храни

Хималайска котка

Хималайската котка, подобно на шотландския фолд, обича да бъде около стопаните си и да споделя трапезата им. Тя също е склонна да проси храна от човешката и за да не се дава неподходяща за нея храна, добър ход е хималайската красавица да се храни по едно и също време със стопаните.

При закупуване на готова храна за хималайска котка е важно да се провери дали отговаря на възрастта на домашния любимец. В търговската мрежа се продават храни за всяка възрастова група, съобразени с особеностите и изискванията им. Хималайската котка може да се храни с консервирана и гранулирана котешка храна, подходяща и за други породи котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати