miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Важни грижи при отглеждане на бирманска котка

Важни грижи при отглеждане на бирманска котка

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k12699
Важни грижи при отглеждане на бирманска котка
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Бирманската котка е послушен, тих спътник, който обича хората и ще ги следва от стая в стая. Очаквайте бирманската котка да иска да участва в това, което правите, и бъдете благодарни, че не е толкова капризна като сиамските котки.

Покорен не означава глупав. Бирманската котка е умна котка и, разбира се, любопитна. Тя обича да изследва заобикалящата среда.

Добре е винаги да следите къде се намира. Грижите за бирманската котка са истинско удоволствие.

Бирманската котка общува с мек глас, главно, за да ви напомни, че може би е време за вечеря или може би за приятно гушкане на дивана. Тя се радва да я държат и ще се отпусне в ръцете ви като малко бебе.

Въпреки дължината на козината на бирманската котка, тя има копринена текстура, която не се поддържа твърде лесно.

Решете я седмично, за да премахнете мъртвата козина и да разпределите кожни масла. Когато отглеждате бирманска котка, помнете, че те свалят зимното си палто през пролетта, така че може да искате да я четката по-често през този период. Топлата баня също може да помогне за премахване на ненужната козина. За да се изкъпе котката, намокрете козината със струя вода. Избягвайте потапяне във вана.

Отглеждане на бирманска котка

Мийте зъбите на котката, за да предотвратите котешка пародонтоза. Ежедневната хигиена на зъбите е най-добра, но и седмичното четкане е по-добро от нищо. Подкъсявайте внимателно ноктите на котката на всеки няколко седмици. Избършете ъгълчетата на очите на котката с мекичка, леко мокра кърпичка, за да отстраните засъхналите секрети.

Използвайте отделно място на кърпата за всяко око, за да не рискувате да не разнасяте инфекция. Проверявайте ушите на котката всяка седмица.

Поддържайте котешката тоалетна безупречно чиста. Котките са особено внимателни по отношение на хигиената на банята, а чистата котешка тоалетна ще помогне да се поддържа чиста козината.

Приветливият, спокоен представител на породата бирманска котка е перфектен избор за семейства с деца и кучета. Тази писана обича вниманието, което получава от деца, които се отнасят с него учтиво и с уважение.

Бирманската котка също е щастлива да живее с приятелски настроени към котки кучета, благодарение на доброто си разположение.

Ако и вие искате такъв пухен и екзотичен домашен любимец, вижте тези обяви за бирманска котка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати