Трябва ли вашата котка да спи в леглото ви?

котка спи в леглото

Често стопаните на котки се натъкват на една тяхна особеност, която им изглежда като необясним каприз. Независимо колко удобно и подходящо легло са осигурили на своя домашен любимец, той упорито се настанява да спи в леглото на стопанина си.

От друга страна доста хора се чувстват некомфортно ако в леглото им има животно. Затова недоволстват, че писаната навлиза в територията им, независимо, че котешкото легло е на топло място.

От какво са привлечени котките, за да искат да спят в леглото на стопанина си?

Знаем, че топлината е важен фактор за тях. Температурата в мястото за спане определя къде иска да прекара нощта котката. Това обаче не е единствената причина котачето да заеме място в човешкото легло. Освен физическата топлина, то е привлечено от спокойствието на човека по време на сън. Копнежът по сигурност и безопасност е другата причина за желанието да се сгуши до стопанина си.

Ако трябва да се изброят причините защо котката си е избрала вашето легло за място за спане, те могат да се подредят в следния ред:

1. Котката улавя болните места в тялото на собственика си и при такъв случай тя се стреми да легне директно върху тях. Това е нейният начин да облекчи болката или направо да я излекува. Твърди се, че мъркащите домашни любимци могат да лекуват някои възпаления.

защо котката иска да спи в леглото

2. Писанките обичат топлината и тя ги привлича като магнит. Стремежът им е да затоплят всичко около себе си. По тази причина те лежат и върху краката на човека.

3. Всяко малко коте се стреми към безопасност. Когато се свива в скута на стопанина, то се чувства като мъничко бебе, сгушено до майка си. Това го успокоява. То усеща стреса на стопанина си и затова се опитва да намали неговото напрежение.

Всеки човек е чувал, че котките се славят със силното си енергийно биополе. Неговото излъчване може да помага на хората, без да вреди на самото животно. Затова спането в едно легло с котката, ще свали напрежението на човека и ще успокои негативните мисли.

Котките са сред интелигентните животни. Като приемат негативната енергия от хората, те знаят как да се очистят от нея, без тя да им навреди. Освен това усещат къде магнитните полета, влияещи негативно на здравето на човека, се пресичат. Като търсят близостта на стопанина си, неутрализират това вредно влияние.

Когато котката упорито се мъчи да се настани в леглото ви, помислете дали не сте прекалено напрегнати, защото това е най-вероятната причина за неговото настоятелно желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати