Имена за шарени котки

Имена за шарени котки

Всички котки са очарователни, без значение дали да късокосмести или дългокосмести. Те мъркат вълшебно и са пухени. Дори и породи котки без козина като Донски сфинкс са симпатични по свой начин.

Освен по дължината на космената си покривка писаните се различават и по цвета. Има породи котки в бяло. Сред тях са Као Мани, Персийска чинчила и други. Има и породи котки в черно. С такъв цвят можем да видим писани от породите Мейн Куун, Американски бобтейл и др.

Изключително лесно е да измислим име за едноцветен мъркащ приятел. Популярни имена за белите котки са Белчо, Снежанка, Уайти. Имената на черните котки пък се свързват с митични герои, върколаци и вещици. Все пак има немалко предания и легенди за тях.

Какво име за шарена котка би било подходящо?

Популярни имена за шарени котки са:

- Гизмо;

- Амбър;

- Амарето;

- Джинкс;

- Калико;

- Калипсо;

- Бамби;

- Бижу;

- Клоуи;

- Фрикси;

- Джиджи;

- Мейси;

- Чоко.

Шарена котка

Трябва да знаете, че шарените котки могат да бъдат от различни породи или безпородни. Можете да срещнете многоцветни представители на Персийска котка, Норвежка горска котка, Сибирска котка и много други.

Без значение от името на шарената котка, ето някои любопитни факти, които стопаните споделят за тях. Тези сведения не присъстват в доклади на ветеринарни специалисти, а са общи впечатления от собствениците животните.

Шарените котки са любвеобилни, любопитни и игриви. Те са по-самостоятелни от едноцветните си събратя и имат по-огнен темперамент. Поради борбения нрав на тези домашни любимци тяхното къпане може да е равносилно на война в банята.

Друг интересен факт е, че шарените котки са предимно женски.

Привързват се много към стопанина си, а към непознати са недоверчиви в началото. Пъстрите писани се считат за късметлийски животни в някои части на света.

За жалост, това не може да се каже и за черните котани, които според статистиката са най-нежеланите в котешкото царство. Вероятно заради поверието, че носят лош късмет, те биват най-рядко осиновявани. От друга страна, се оказва, че много стопани предпочитат да осиновят именна шарено котенце.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати