miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Породи котки в бяло и черно

Породи котки в бяло и черно

Породи котки в бяло и черно

Котките са едни от най-прекрасните домашни любимци. Малко своенравни, но много красиви и умни, те са подходящи както за самотни хора, така и за семейства с малки деца. Една от най-популярните котки са в черно и бяло. Според много хора дори котките в тази цветове са много по-дружелюбни и гръмогласни в сравнение с другите.

Не е тайна, че котките с тази цветова комбинация са обичани по целия свят, но знаете ли, че всъщност няма такова нещо като чисто черно-бяла порода котки? Това е просто вариация на цвета, която се получава при някои породи.

Ето кои породи котки са в черно и бяло:

Британска късокосместа

Британската късокосместа е невероятно популярна порода в Англия. В миналото тези котки са отглеждани, за да залавят гризачите. Те имат плътна козина, която ги топли през зимата. Британските късокосмести котки обикновено са мили, непринудени, разбират се отлично с кучета и деца.

Кимрик

Котки в бял и черен цвят
Снимка: Pinterest

Смяата се, че тази порода е дългокосместата версия на Манск и подобно на тях, те също нямат опашки. Липсата на опашка е резултат от генетична мутация, която се превръща в отличителна черта на породата, първоначално отглеждана на остров Ман. Тези черно-бели котки са мили и любящи, но се привързват много лесно и затова не са подходящи за хора, които често отсъстват от дома.

Мейн куун

Тези огромни котки могат да се срещнат в над 30 различни цветови вариации, включително черно и бяло. Те имат много дълга и гъста козина, благодарение на която изглеждат още по-големи. Те са адаптивни и дружелюбни, и обичат всички членове на семейството, включително кучета и деца.

Манчкин

Тази порода се нарича още „дакелът“ на котешкия свят, тъй като имат сходна генетична мутация с късите си крака. Тяхната козина може да бъде оцветена в почти всички разновидности, включително черно и бяло. Любителите на породата знаят, че тези котки могат да са много нахални, а някои ги наричат свраки, тъй като са известни с това, че „крадат“ вещите на стопаните си и ги крият.

Японски бобтейл

Черно-бели котки

Смяата се, че тази порода носи късмет на стопаните си. Най-често ще срещнете представителите на тази порода в черен цвят в комбинация с червено и бяло. Със своята сладка рунтава опашка и дълги задни крака, японският бобтейл има необичаен външен вид, който присъства в японското изкуство от поне 1 000 години.

Персийска котка

Може би най-популярната порода у нас е персийската. Тези котките могат да се срещнат в най-различни шарки, включително черно и бяло. За първи път донесени в Европа през 1626 г. и предпочитани от кралица Виктория през 19-ти век, тези изискани котки обичат да бъдат третирани с уважение и нежност, и могат да се превърнат в невероятно любящ домашен любимец. Сега персийките са една от най-обичаните породи котки в целия свят, което не е изненада заради спокойното им поведение, меката им козина и очарователно личице.

Котките са много сензитивни животни, които обичат тяхното лично пространство да бъде уважавано. За сметка на това те ще ви възнаградят с любов и щастие.

Разгледайте още породи котки в бяло и черни породи котки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати