Породи котки с големи уши

Породи котки с големи уши
Универсална четка за косми за прахосмукачка-15%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
22.10 лв.
Виж ››

Котките с големи уши не са никак малко. Със сигурност е доста странно да видим такива любимци, тъй като не сме свикнали и тези породи не са най-известните в света, а и са доста екзотични. Тези котки изглеждат много мило и дори величествено, а именно точно заради големите си уши.

Породи котки с големи уши

От практическа гледна точка необходимостта от големи уши се обяснява с това, че те помагат за топлообменните процеси на тези животни. Именно затова по-голяма част от породите котки с големи уши са от южните райони на планетата ни, тъй като те се нуждаят от бързо охлаждане на тялото, а големите им уши им помагат в това.

Абисинска котка

Елегантната, грациозната и красива порода има древни африкански корени, а също така ушите им са с формата на конуси. Тези котки имат доста мускулесто тяло и къса козина, но и много интересна шарка.

Канаани

Породата е експериментална и сравнително млада, като е изкуствено селектирана в Израел едва в края на 2000 година. Котката е кръстоска между няколко породи, като има също така огромни и доста подвижни уши.

Хавана браун

Хавана браун

Тази порода отново е изкуствено селектирана и официално е регистрирана през 1958 година. Има едноцветна тъмно-кафява козина и разбира се огромно уши за сметка на малкото си тяло, като така изглежда доста екзотично. Особеност на породата е издължената муцунка и изразителните очи, които изглеждат много умни.

Девон рекс

Те са много мили и сладки животинки, но също така имат доста необикновена външност. Има английски произход, като козината на котката е нежна и доста къса. Заедно с това тялото на животното е стройно, краката са дълги, а гърдите са масивни и широки. Очите имат бадемовидна форма, а ушите са ниско разположени и с доста голям размер, имайки предвид размера на тялото.

Корниш рекс

Котката има интересен и нестандартен външен вид, а също така изглежда доста аристократично. Козината отново е къса и леко вълниста, а тялото е грациозно. Ушите са доста дълги, приличащи дори на елфски, а опашката е тънка

Ориенталска котка

Това реално е вид сиамска котка, която има къса козина и среден размер на тялото. Ушите на тези сладки питомци са наистина огромни, а също така те се срещат в доста различни цветови шарки.

Серенгети

Тези котки имат наистина екзотичен външен вид, като са резултат от изкуствено селектиране на ориенталските късокосмести и бенгалски породи. Имат не само доста големи уши, но също така доста дълго тяло и красиви изумрудени очи.

Савана

Савана

Доста големи са и могат да достигат на тегло до 10-на килограма. Имат характерен петнист цвят и див външен вид. Очите им са зелени и доста изразителни, а ушите големи.

Донски Сфинкс

Това може би е една от най-известните породи котки от по-екзотичните, която дори често бива оприличавана с извънземно, поради нестандартния си външен вид. Ушите на котките са огромни, като са разположени високо и са леко наклонени напред.

Украински левкой

Сравнително нова и отново изкуствено селектирана порода котки, а именно в края на 2004 година. Има големи и клепнали уши, а също така доста къса козина и мускулесто тяло.

Ако сте горд собственик на една от тези породи котки с големи уши, тогава е важно да бъдете готови към по-особени грижи за ушите им. Важно е редовно да ги почиствате с клечки за уши, които са предварително напоени с топла вода, като можете да използвате и специалните средства за тази цел, които се продават в зоомагазините.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати