miau.bg»Статии»Котки»Любопитно за котките»Кои породи котки не пускат много косми?

Кои породи котки не пускат много косми?

Кои породи котки не пускат много косми?
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Обичате котки, но не и козина? Решението е само едно: породи с къс косъм. Все пак едва ли има някой, който ще откаже да почиства по-рядко с прахосмукачката и метлата вкъщи.

Освен това късокосместите котки спестяват и от времето за ресане. Все пак експертите препоръчват да не се отказвате тотално от това действие, дори вашият любимец да има по-малко козина. А кои са най-подходящите котки за хора, които не искат цялата им къща да бъде в козина? Ето някои от тях.

Абисинска котка

Тази древна порода произхожда от Африка и за нея е типична меката, гладка козина. Тези животни са много любопитни и изключително привързани към семейството си, особено към децата.

Американска късокосместа котка

Американската късокосместа котка

Роднина на британската късокосместа котка, тази порода е представител на класическата представа за това животно. Главите им са големи и заоблени и обожават да бъдат галени по брадичката. Ако го правите, те ще ви се отблагодарят с много мъркане. А ако имате мишките вкъщи, американската късокосместа котка ще се справи много бързо с него.

Хавана браун

Хавана браун е късокосместа котка

Тези шоколадови на вид котенца са известни със самостоятелния си нрав и характер, подобен на куче. Да, тези животни обичат да ви носят предметите, които им хвърляте по време на игра!

Манкс

Манкс е сред късокосместите породи котки

Въпреки че манксовете са късокосместа порода котка, едва ли ще забележите това на пръв поглед. Това се дължи на двойната дебела козина, която имат. Мансковете са здрава порода, която се радва на дълъг живот. Те са дружелюбни, което ги прави идеални за домашен любимец.

Ориенталска котка

Ориенталската котка е сред късокосместите породи котки
Снимка: Elelur

Ако нещо в тази котка ви е познато, не грешите. Те са братовчеди на сиамските котки, но са още по-любвеобилни. Освен това са едни от най-шумните породи – няма как да не чуете мяукането им, ако търсят вашето внимание.

Руска синя котка

Руска синя котка не пуска много косми

Класически черти, царствен поглед и синьо-сивкава козина са отличителните белези на тази късокосместа порода. Руската синя котка е своенравна и не обича да бъде безпокоена, така че ако имате малки деца, може би не е най-подходящия избор за вас.

Бомбайска котка

Бомбайска котка е сред късокосместите породи котки

Ако търсите котка с добронамерен характер, която обича човешката компания, а дори и кучешката, това е животното за вас. А като добавен бонус, лъскавата мастилена козина на тази порода е едно от най-меките неща, до които можете да се докоснете.

Разгледайте тези обяви за котки, ако желаете да си вземете котенце у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest