Породи котки в сиво

Котка в сиво

Когато говорим за котки, най-често освен техния странен и забавен характер, обсъждаме и тяхната порода. Особено когато избираме домашния си любимец. Всяка котка има своя уникална външност, с която ни привлича и която я отличава, но именно породата е тази, която определя облика ѝ. А може би най-характерното в него е цветът на козината на котката.

Знаем, че котешката козина може да бъде обагрена в най-разнообразни цветове и комбинации. Все пак обаче има някои, които преобладават и които са ни по-любими от останалите.

Оказва се, че един от най-предпочитаните са породите котки в сиво. Ако ви предстои избор на домашен любимец и предпочитате именно сиви котки, разгледайте част от представителите на котешкия свят с такава окраска.

Руска синя котка

Когато се срещнете с тези очарователни създания, е трудно да им устоите. Те са нежни гиганти, с източена фигура и гъста козина, която е резултат от местообитанието им – студена Русия. По природа те са мили по характер, сприятеляват се лесно с хората, но без да досаждат и обожават да бъдат галени. Друга характерна черта на характера им е търпението. Но все пак внимавайте, защото прекрачите ли границата, последствията са непредсказуеми!

Британска късокосместа котка

Историята на една от най-популярните котешки породи е интересна. Те произхождат от викторианска Англия, където са създадени с цел да бъдат изложбени животни. Претърпяват сериозно поражение през Втората световна война, когато породата е застрашена от изчезване, но в крайна сметка се възстановява. Така до ден днешен, тези животни радват милиони стопани по света. Като едни истински дами и господа, британските късокосмести котки са сдържани и с добри обноски, но в никакъв случай безхарактерни. Ще ги познаете по гъстата сива козина на котките, която обаче е изключително мека.

Котка Корат

В Тайланд, където тези животни са познати като Си-Сават, коратите се считат за носители на голям късмет и често биват подарявани на младоженци. Техните изумруденозелени очи са символ на просперитет и плодовитост. Тези котки символизират и неразрушимата връзка. Характерна за коратите е тяхната нестихваща енергия – те обичат да си играят със своите стопани. Но когато не са пленени от някоя играчка, без проблем се настаняват в скута ви и започват на мъркат. За разлика от британските късокосмести котки, тяхната козина е доста по-къса и изисква много по-малко поддръжка.

А ако искате сиво коте, но мечтаете да спасите улично или изоставено коте, то не забравяйте - сива окраска имат и котките без порода. Дали ще са малки сиви тигърчета - една от класическите окраски на котките, които не са породисти, или пък млечносиви - дори наподобяващи британската късокосместа, можете да си осиновите животно в така мечтания сив цвят.

В галерията по-горе да видите още породи котки със сива козина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати