Miau.bg»Статии»Котки»Котешкото Здраве»Грижи за здравето на дворната котка

Грижи за здравето на дворната котка

Бъдете отговорни към здравето на котката си

В това да отглеждате дворна котка няма нищо лошо и дори напротив, защото котките са свободолюбиви натури. Тъй като ще говорим за грижите именно за тези нощни създания, е добре да имате едно наум, когато решите да отглеждате котка или котарак на двора си, защото навън винаги може да дебне нещо.

Независимо дали е домашна или дворна котка - грижете се за нейните котешки ваксинации и реваксинации. Котките, които са пуснати да живеят на свобода, са по-склонни към зарази, отколкото онези, които не напускат дома си. Ако искате дворната ви котка да се радва на добро здраве и дълголетие, то не пропускайте препоръчаните от ветеринаря ви ваксинации и реваксинации на котка! От това до голяма степен зависи и собственото ви здраве, все пак.

Редовно нанасяйте върху козината на дворната котка препарати срещу външни паразити при котките. Сигурно знаете, че подобно на кучешките каишки срещу кърлежи, бълхи и други натрапници, можете да се снабдите с подобна и за любимата си котка, на която сте ѝ дарили повече пространство и свобода и отглеждате в двора си. Ще е ваше преимущество, ако я научите да носи подобна каишка, но не забравяйте, че котките се катерят по дърветата и е напълно възможно неволно да закачат съответната каишка на някой клон. Резултатът може да е фатален...

Освен това тези каишки са далеч от това да осигурят на вашия домашен любимец пълна защита от външни паразити.

Редовно използвайте котешка козметика, която би предпазила котешката кожа не само от кърлежи и бълхи, но и от всякакви други твари. Ясно е, че споменатите твари носят много зарази, както е и доказано, че котката, без никаква умисъл, може да пренесе тези гадинки и по вашата кожа.

Едни от най-добрите продукти, които се предлагат във ветеринарната мрежа, са онези, чиято основна съставка е фипронил. Веднага ще ви споделим и една тайна - фипронилът е вероятно най-ефективното средство и при борбата с хлебарки!

Не забравяйте да давате на дворната котка и препарати срещу вътрешни паразити! При домашните котки рискът от вътрешни паразити се свежда да минимум, стига да не се разхождате в жилището си с обувки или пък да не предлагате сурова храна на мъркащия си любимец. За дворните котки рискът от вътрешни паразити обаче е огромен и не бива да бъде подценяван. Ако е необходимо, си направете календар, за да можете да давате съответните медикаменти на котката си навреме. Това невинаги е лесна работа, но вярваме, че ще се справите!

Това бяха задължителни грижи за дворната котка. Важно е да ги следвате, за да се радвате по-дълго на пухчето си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати