Крие ли се коте в колата ви ?

Крие ли се котка в колата
Снимка: pixabay.com
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Котките обичат топлината. Неведнъж стопани са се изумявали как е възможно котката им да стои толкова близо до печката или да спи върху радиатора, без да се прегрее.

Точно по тази причина през зимните месеци котките, които живеят на улицата, търсят топло убежище.

За жалост нерядко откриват такова при топлината на загрял автомобилен двигател. Някой от тях предпочитат да лежат върху топлият капак на колата, но по-малките котета решават, че под него ще намерят топлина и защита.

Те влизат през процепите между гумите или директно през долната част на колата и стигат до двигателя.

Това е изключително опасно, защото около двигателя има подвижни части и котето може да се нарани смъртоносно.

Много котки не могат да намерят обратният път и се озовават заклещени между автомобилните части без възможност да излязат.

Затова е важно да сте наясно крие ли се коте в колата ви, когато тя е паркирана навън.

Ако чуете котешко мяукане от кола, най-често ситуацията е точно такава, не си мислете, че ви се причува. Опитайте се да намерите собственика на колата и го предупредете. Ако нямате такова време, може поне да оставите бележка на стъклото, че сте чули котка при двигателя на колата.

Коте

В много случаи няма да разберете, че котката е там. Затова, за да се подсигурите преди тръгване, може да почукате на капака или калника на автомобила. Така стреснатото от дрямката коте ще избяга. Това е добър навик, който всеки шофьор трябва да развие и с който може да предотврати много нещастни случаи.

Ако се съмнявате, че котката под капака не може да излезе, може да го отворите и да проверите. Не забравяйте, че уплашеното коте обича да играе на криеница и понякога трябва да отделите повече време, за да го намерите.

Във всички ситуации е хубаво, преди тръгване, да запалите автомобила на място и да почакате няколко минути, за да излязат евентуалните нашественици.

Въпреки че през студените месеци тази ситуация е по-често срещана, това не изключва възможността да се случи през останалата част от годината.

Бъдете предпазливи и се ослушвайте за котешко мяукане.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати