Обяснение на странните котешки навици

1 от 26 Снимки

Никой стопанин на котка не може да отрече, че понякога котките имат странни навици. Ето няколко примера за чудато поведение, които може да сте забелязали при вашата котка.

Дъвчене и смучене на вълнени дрехи

Според някои специалисти причината за това се корени в ранното отбиване на малките котета от майка им. Най-често срещано е при сиамските котки. Налага се да държите вълнените си дрехи в недосегаемо за котката място.

Маниакално близане

Всяка здрава котка се ближе и се поддържа чиста, но има такива които сякаш не спират да се ближат всяка свободна секунда. В крайни ситуации се стига до оплешивяване на части от опашката и лапите. Това се случва при котки, които са оставяни сами за дълги периоди от време без стимулация. Те се научават, че най-интересното, което могат да правят, е да се ближат и го правят до безкрай. Лесен начин да отучите животното от този странен котешки навик е да и предоставите достатъчно играчки.

Бутане на предмети

Без видима причина котката бута предмет от високо, а после спокойно го гледа как пада. Това котешко поведение може да вбеси и най-спокойните стопани, но не това е целта на котката в този случай. Тези животни са любопитни до безумие и веднъж научат ли се, че нещата падат от високо като ги бутнеш, това може да стане новата им занимавка вкъщи. Както и с маниакалното близане при котките и тук ключа е да отвлечете вниманието на котката с други игри.

Носене на плячка

Случва се при дворните котки, които имат възможност да ловуват. Котката ви носи като подарък улова си – малък гризач, птиче или насекомо. Докато тя се гордее с делото си и очаква похвала, повечето стопани са отвратени от това. Но не забравяйте, че котката върши това, само защото ви смята за част от нейното семейство и просто иска да ви се отблагодари, че се грижите за нея. Макар и нейният начин да ви нагости да не е от най-приятните, не заслужава наказание, заради добрите си намерения.

Търкаляне по гръб

Когато котката показва корема си, тя застава в най-уязвимата си поза. Ако тя се търкаля около вас или в краката ви, това е нейният начин да ви покаже, че сте заслужили пълното и доверие и сега е време за игри.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати