Кои са котешките породи с характер, подобен на куче

Кои са котешките породи с характер, подобен на куче

Търсите се пухкав домашен любимец? За съжаление нямате достатъчно възможност и време, които да му отделите. Не се притеснявайте, вземете си котка. Те изискват по-малко грижи от останалите пухкавели. Буквално се отглеждат сами или по-точно отглеждат вас, стига да им давате достатъчно храна и да им чистите редовно тоалетната. В същото време са достатъчно любвеобилни и предани – основната отличителна черта на всеки пухкав любимец.

Ако все пак сте от онези хора, които предпочитат куче, но нямате време да му се посветите изцяло, не унивайте. Има няколко породи котки, чийто характер е досущ като кучешкия.

Ангорска Котка

Кои са котешките породи с характер, подобен на куче

На първо място е Ангорската котка. Представителите ѝ са интелигентни, лоялни и шумни като всяко куче. Отдадени са на семействата си и обичат да участват във всичко, което правите. Те са игриви, палави и решителни, което ги прави подходящи за дом с много занимания. Породата е известна и със своите плувни умения и дори може да се къпе от време на време по свое собствено желание.

Манкс

Друга котешка порода с кучешка душа е Манкс. Привързана, приятелска порода, която обича да е около хората и е известна с това, че следва стопаните си из цялата къща. Обикновено без опашка, Манксовете също много обичат да си играят с хората и дори може да бъдат обучени на някои команди като НЕ и ЕЛА.

Абисински котки

Кои са котешките породи с характер, подобен на куче

Абисинските котки са също подходящи за любителите на кучета. Тази лоялна, ангажирана порода обича водата и да играе с любимите си играчки, точно като куче. Абисинките също имат склонност да следят стопаните си из къщата и, подобно на куче, могат да отговорят на обучението на каишка. Поради тяхната приятелска, социална природа, изискват повече внимание от другите породи и могат да изпаднат в депресия, ако не им обръщате достатъчно.

Бирманска котка

Кои са котешките породи с характер, подобен на куче

Бирманските котки са интелигентна и забавна порода и се посвещават изцяло на своите хора. Те са отличен семеен домашен любимец, особено за домакинства с деца. Известни са с това, че седят и чакат храната си (също като кучетата). Много са активни и обичат да играят.

Мейн Куун

Кои са котешките породи с характер, подобен на куче

Една от най-големите домашни породи котки е Мейн Куун. Мъжките тежат между 12 и 18 килограма, а женските между 10 и 14 килограма, което ги прави големи колкото много породи кучета. В допълнение към размера, те са отдадени на стопаните си, изключително игриви и любвеобилни. Могат да бъдат резервирани към непознати и изискват редовно ресане, за да не се сплъсти гъстата им козина.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати