miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Как да отучим котката да рови в саксиите

Как да отучим котката да рови в саксиите

Котките обичат да ровят в саксиите
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Често срещан проблем при отглеждането на котка у дома е, че тя непрестанно рови в саксиите ви.

В много случаи това се дължи на факта, че явно сте забравили да смените котешката тоалетна и писаната, съвсем разбираемо, търси друго място, с което да я замени.

Ако котешката тоалетна обаче е чиста, незабавно ще трябва да вземете мерки.

Ето 3 ефикасни метода, с които да отучите котката да рови в саксиите!

1. Поставете в саксията камъчета, миди или друг вид "камуфлаж" на пръстта, който хем ще попречи на котката да рови в саксиите, хем ще им придава по-издържан естетически вид. Важно е да се отбележи, че под камъчета не се разбират възможно най-дребните камъчета, защото тя може да ги обърка със собствената настилка на тоалетната си. Избирайте камъчета с размер на големи миди, които да ѝ попречат да стига до пръстта. И внимавайте също така да не са прекалено големи, така че когато поливате любимите си растения, водата да не може да стигне до тях, или пък да се образува мухъл. Общо взето - експериментирайте!

2. Има много натурални аромати, които отблъскват котката, а не пречат на растенията, които отглеждате в саксиите си. Можете да поставите на повърхността им пресни или изсушени листа от мента или изсушен зелен чай (не от онзи, който се продава в пакетчета, а истински зелен чай), евкалипт или да поръсите с изсушени обелки от цитрусови плодове. По този, начин не само че няма да навредите на растенията си, ще отучите котката си да вре носа и лапите си в пръстта им, но и деликатно ще ароматизирате жилището си.

Котка и саксия

3. Ако не разполагате с никое от гореизброените натурални средства за борба с котешките набези в саксиите ви, можете и да си закупите такива във всеки зоомагазин. Разбира се, преди да заплатите артикула, не забравяйте да го помиришете, за да сте сигурни, че ароматът няма да отблъсне и вас самите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати