miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Помощ! Котката ми пикае навсякъде!

Помощ! Котката ми пикае навсякъде!

Помощ! Котката ми пикае навсякъде!
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Да, чували сте, че въпреки идеалната хигиена, която котката поддържа, е напълно възможно и да започне да се "прави", че я е забравила. Ето няколко причини котката ви да пикае навсякъде, както и решения на подобни проблеми.

1. Както вие призовавате за помощ, защото котката ви пикае навсякъде, съвсем логично е и котката ви да призовава вас самите да ѝ смените тоалетната!

Помощ! Котката ми пикае навсякъде!

Да, котките много лесно научават къде се намира предопределената за тях тоалетна и както казахме вече, те имат много добри хигиенни навици. Което на техния език означава следното - ще използвам предназначената за мен тоалетна, но само ако тя е чиста. При някои по-претенциозни породи котки или нрави, ще е необходимо да чистите тоалетната на домашния си любимец не всеки ден, а след всяко изхождане! За сметка на това обаче ще си спестите не само безразборното пикаене на котката ви навсякъде, но и всички излишни и неприятни миризми, свързани с мръсната котешка тоалетна.

2. Котараците не препикават, а маркират територията си и това им е в кръвта- не трябва да им се сърдите!

За разлика от женските котки, които започват да мяучат прекалено силно по време на разгонването си (почти непрекъснато), котараците са по-тихи, но е тяхно задължение да маркират територията, която обитават. Миризмата е отвратителна, пределно ни е ясно, но единственото ви решение е или веднага да потърсите партньорка на вашия галеник (което означава, че ще трябва да му я "набавяте" всеки път щом се разгони), или да го кастрирате.

Помощ! Котката ми пикае навсякъде!

3. Може би с нещо сте ядосали мъркащия си любимец/ любимка? Какъв по-добър начин той/тя да ви отмъсти, освен да ви накара да чистите след него!

Мдам, котките са много паметливи същества. Помнят много добре както доброто, така и лошото, което сте им причинили. Помислете дали домашния ви любимец не ви е сърдит за нещо - оставили сте го без храна или вода, или пък прекалено дълго време е бил самотен. Винаги е добре да търсите първо проблема във вас, преди да обвинявате животното за поведението му. Скарайте му се и го пернете с вестник, след като сте наврели муцуната му на мястото, където е свършил белята. Това е изпитано средство от едно време, което дава много добри резултати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати