Котките могат ли наистина да лекуват?

Котките лекуват главоболие

Могат ли котките да лекуват? Отговорът на този въпрос не е известен единствено на онези, които нямат котка за домашен любимец. Всички останали знаят, че котките притежават лековити способности.

Тайната на лековитите умения на котките се крие в козината и в мъркането им. Когато човек я гали, той усеща триенето между косъмчетата, което създава нискочестотни електрически импулси и магнитно поле. Знаем, че това е начин да се въздейства върху здравословните проблеми. Освен това мъркането на тези пухкавелки действа успокояващо върху нервната система и укрепва имунната система.

Женските котки са по-добри в лекуването на проблеми, свързани с органите и с нервната система, докато мъжките котки – в лечение на заболявания на костите и ставите.

Ето какво лекуват котките:

Подсилване на имунната система – мъркането действа като ултразвук, който стимулира имунната система и подсилва нейната функция. Това води след себе си и заздравяване на костите. Доказано е, че персийските котки помагат и при болки и проблеми със ставите.

Сърдечни проблеми – котката може да успокои пулса и да намали кръвното налягане. Достатъчно е само да я погалите.

Котките успокояват

Депресия – котките с дълга козина са най-добри лекари при проблеми натоварена психика и проблеми с нервната система. Те облекчават депресии, тревожност, стрес, раздразнение, главоболие. Черните котки попиват най-много негативна енергия, сивите действат като успокоително, а белите котки са с най-високо признание в тази област.

Стомашни проблеми – галенето на косматия ви любимец ще ви помогне и при проблеми с храносмилането, пикочопровода или стомаха.

Акупунктура – лапичките на котката имат такова действие. Когато тя се настани във вас и започне да тъпче и да ви мачка с тях, ефектът наподобява лечението с игли, известно като акупунктура. Тя усеща къде има проблем и се фокусира върху него.

Котката усеща къде е проблемът

Обърнете внимание дали котката ви ляга или стои на по-специфични места от тялото ви. Ако се позиционира върху краката ви, то вие сте склонни към настинки, имате слаб имунитет и ниско кръвно. Лежането върху кръста подсказва за проблеми с бъбреците, а това върху лявото рамо - за сърдечно неразположение. Когато застане на главата ви, това е сигнал за честа мигрена или хипертония.

Котката удължават живота

Проучване показва, че стопаните на котки живеят с 10. 3 години по-дълго, отколкото хора, които не се грижат за такъв домашен любимец.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати