Какво не знаете за коремчето на вашата котка

Коремче на бременна котка

Това са няколко факта за коремчето на котката ви! Писаната е гальовният домашен любимец, който непрекъснато търси вниманието и обичта ви. Нека разберем малко повече за нейната физика, защото колкото повече познаваме любимеца си, толкова по-добре за нас!

1. Това е инструмент за справяне с жегата – вероятно сте забелязали, че през топлото време, котката ляга върху плочките или по-студените повърхности вкъщи. Коремчето ѝ заема най-голяма част от тялото, ето защо, тя го използва, за да се разхлади. Не я закачайте, а я оставете да си достави комфорта, от който има нужда. След като се охлади, сама ще дойде и ще поиска да си играете.

2. Не само женските котки имат зърна – мъжките също имат такива. Техният брой е различен – от 4 до 10. Цифрата не зависи от нищо. Има котки, които са от една майка, но с различен брой зърна.

3. И котките имат пъп – интересен факт е, че когато са в утробата на майката-котка, бебета котенца се хранят чрез пъпна връв, като човешките деца. Когато майката роди, тя премахва връвта от бебето, посредством близане. Ако част от нея остане върху малкото котенце, тя пада сама и на нейно място се образува малък белег. Колкото по-голяма става котката, толкова по-незабележим става белегът, така че, ако не знаете за него, вероятно никога няма да го забележите.

4. Къдраво коремче – ако котката ви е с по-дълга козина, тя може да се накъдри през горещото и влажно време. Не се учудвайте, ако забележите, че по коремчето на котката също има къдрички.

Котките показват коремчето си, когато са уязвими

5. Тя невинаги има нужда от галене по корема – първосигналната ви реакция, щом видите котката да лежи по гръб, е да я погалите. Е, тя невинаги очаква това. Ако се опита да ви захапе, значи просто иска да я оставите намира. Това е позата, в която котките се разхлаждат, когато им е топло или просто си почиват. В случай че вкъщи има друга котка или куче, знайте, че това е и отбранителна позиция, така че бъдете внимателни. В случай че сте решили да отглеждате единствено този домашен любимец, вероятно причина за позицията ѝ, е една от изброените по-горе.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати