Защо котките не желаят да ги галим по коремчетата?

Котките бранят коремчето си
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета-23%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Инстинктивно, когато видим, че котката ни лежи по гръб, понечваме да я галим по коремчето. Много често обаче не получаваме желаната реакция от тях – вместо да мъркат от удоволствие, те ни съскат, драскат и хапят. Защо котката не дава да я галят по коремчето?

Експертите от организация Катс протекшън обясняват, че в тези случаи писаните ни се чувстват изключително уязвими и вътрешният им импулс ги подтиква да се защитят. Причина за това е, че в тази част на телата им се намират повечето от жизненоважните им органи.

Котките са доста капризни и не обичат да бъдат обезпокоявани излишно. Те имат много забранени зони по телата си, които не желаят да бъдат докосвани. Желателно е всеки собственик на котка да проучи кои са забранените зони по тялото на любимеца си, за да не му създава излишен дискомфорт.

Освен коремчето, при повечето писани забранени зони са и подмишниците, основата на опашката, долната част на лапичките, ноктите. Галенето в посока, обратна на козината, както и честите и груби милувки също не са за предпочитане.

Експертите съветват да спрете това, което правите, веднага щом котката ви започне да съска, драска или хапе.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати