Съжителство на мъжка и женска котка

Съжителство на мъжка и женска котка

Отглеждането на две котки едновременно често се оказва по-сложно отколкото изглежда на пръв поглед. Независимо дали искате да си вземете две животинки наведнъж, или да намерите приятел на първото ви коте, могат да се възникнат доста проблеми – от ревност до чист териториален конфликт. А полът на котките определено играе важна роля в тази ситуация.

Отглеждане на две мъжки котки

Да накарате две мъжки котки да делят един покрив не е лесно, особено ако те не са кастрирани. Веднага изниква проблемът с доминантността – едната котка може да маркира територия, която вече е завзета от другата, а това най-често води до физическа саморазправа. Макар че кастрацията помага за намаляването на това поведение, тя не винаги е гаранция.

Отглеждане на две женски котки

При тази комбинация се зараждат други специфични проблеми, които обикновено не са свързани с физически атаки. Възрастните котки от женски пол не се свенят да показват поведение на принцеса и наличието на конкуренция само може да засили това. Двойката женски животни се състезава помежду си за любовта и вниманието на стопанина на котките.

Женско и мъжко коте

Съжителство на мъжка и женска котка

Обикновено това е най-притеснителната комбинация, що се отнася до съжителство на две котки заедно. Изненадващо женските котки предпочитат компанията на мъжките. Стига котките да са кастрирани, не би трябвало да се появи проблем. Ако желаете поколение пък, бъдете готови в къщата ви да цари хаос, защото хормоните ще окажат своето влияние. Възрастта също е много важен фактор, като най-добият вариант винаги е животните да израснат заедно. Това до голяма степен ще гарантира спокойствието ви.

Причината мъжка и женска котка да предпочитат компанията си, е чисто физиологична. Накрая да не забравяме, че както хората, така и котките имат свой индивидуален характер и той е основен фактор за това как ще съжителстват с други от своя вид. Затова помнете - невинаги най-добрата комбинация на теория е най-добра и на практика. Обмислете внимателно, ако искате да отглеждате мъжка и женска котка заедно. Наблюдавайте как котката ви общува с вас, може да опитате да я съберете с друго животно за кратко - за целта можете да помолите приятел, който има същия домашен любимец от противоположния пол.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати