miau.bg»Статии»Котки»Котешкото Здраве»Как да напълнее котката

Как да напълнее котката

Ако котката ви е много слаба, може би отказва да се храни.
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета-20%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
17.60 лв.
Виж ››

Ако сте собственик на котка, трябва да знаете защо понякога те придобиват вид на измършавели улични котки, дори и след като им предлагате достатъчно котешка храна?

Това е заради загубата на апетит при котките, които отказват храната и заприличват на страдащи от анорексия. Как да напълнее котката и отново да изглежда пухкава и доволна от живота?

За да възвърне котката си апетита, е важно да знаете защо котките спират да ядат. В следващите редове ще разгледаме възможните причини за това явления. След като се запознаете с тях, ще знаете и как котката да напълнее.

1. Вид храна

За разлика от кучетата, които не са особено претенциозни откъм това каква храна им се предлага, котките са доста придирчиви. Ако не харесат някоя храна, те ще се заинатят и е напълно възможно да предпочетат да умрат от глад, отколкото да я изядат. Образно казано, естествено. Но купичката им ще остане недокосната, докато не им предложите нещо по-вкусно. Имайте също така предвид, че котките имат строго индивидуален вкус. Някои предпочитат гранулирана храна за котки, други консервирана, а трети са доволни и на домашно приготвената пилешка яхния.

2. Разгонване

Когато разгонена котка не може да задоволи котешките си мераци, тя често отказва да се храни. Това е една от причините ветеринарите да съветват собствениците на котки, отглеждани в закрити помещения, да ги кастрират.

3. Стрес

Има начин да върнете апетита на котката си и тя отново да напълнее

Знаете, че котките се привързват силно към дома и знаят всяка една вещ или мебел къде точно се намира. Едно разместване е напълно достатъчно за котката ви да изпита стрес. Същото важи и ако предприемете пътуване заедно с животинката си или пък сте се преместили в ново жилище. Почти сигурно е, че това ще стресира котката ви и тя ще престане да се храни. Но обикновено няма повод за сериозни притеснения, тъй като след няколко дни котката ще свикне с настъпили те промени. За да се възвърне загубения апетит на котката, можете да се сдобиете с дифузерите и спрейовете, предлагани в специализираните зоомагазини, които имат за цел поддържане на котешкото спокойствие.

4. Отравяне или заболяване

И при най-малките подозрения за натравяне или котешко заболяване, заведете животинката си на ветеринар. Не забравяйте, че отравяне на котката може да причини и някое растение в дома ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати