miau.bg»Статии»Котки»Хранене и Отглеждане»Поведенчески проблеми при котките

Поведенчески проблеми при котките

Агресивна котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Знаете, че котките могат да дерат, да хапят, да си точат ноктите, където им падне, както и да уринират, където им падне. Това е основна част от поведенческите проблеми при котките, но дали има начин да се справим с тях. Тук ще разгледаме някои често срещани ситуации на агресия при котките и тяхното решение.

Котката често ви напада със зъби и нокти

Първо е важно да знаете, че от котка до котка има огромна разлика. Някои котки нападат само докато са увлечени в игра, други го правят в знак на отмъщение, трети - просто защото така им е щукнало, а четвърти (истинска рядкост) дори не си позволяват да ви нападат. За съжаление, няма как да знаете с каква котка сте се сдобили, особено ако става въпрос за най-обикновена улична котка, която впоследствие ветеринарите ще опишат в паспорта ѝ като европейска порода. Независимо от породата ѝ обаче, единственото спасение, за да избиете от котешката глава идеята, че може да си позволи да ви хапе или драска е като я шляпнете с нагънат на руло вестник.

Котката ви пречи на спокойствието с нощния си живот

Това също би могло да е проблемно поведение при котките. Повечето котки спят денем, а нощем стават активни. Започват да ходят из жилището ви и да мяукат, нарушавайки по този начин съня ви. Можете да се справите с този проблем, като предлагате на домашния си любимец играчки за котки, с които да се забавлява през деня, както и да му осигурите строг хранителен режим на котката. Ако котката знае, че преди 9 ч. няма да получи храна за котки си, тя няма да има причина да става преди това.

Котката пишка извън тоалетната си

Това се случва често, ако не сте погрижили добре за хигиената на котешката тоалетна. Вземете мерки. Друга причина е разгонването при мъжките котки, а решението да се справите с тяхното маркиране е като предприемете кастриране на котката.

Котката си точи ноктите по всички ваши мебели, причинявайки истински погром в жилището ви.

Котките могат да са агресивни понякога

Купете на котката котешка драскалка или дори няколко. За да научите, че именно там е мястото за точене на нокти, можете да ги напръскате с препаратите, които привличат котките и които се предлагат в повечето магазини за домашни любимци.

Котката яде растенията ви

Също често срещан проблем, с който можете да се справите, ако осигурите на животинката котешка трева. Тя ѝ е любима и е много вероятно да забрави за останалата растителност в дома ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати