miau.bg»Статии»Котки»Котешкото Здраве»Как да изберем шампоан за котката?

Как да изберем шампоан за котката?

ХрисиХриси
Новак
5623
Къпане на котка
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка с резервоар за вода и храна за кучета
23.00 лв.
Виж ››

Всеки стопанин обожава пухкавата топка косми, която го чака да се прибере всеки ден, която се гали и умилква, търси непрекъснатото му внимание. Котките са едни от най-красивите домашни любимци с изразен характер, които изобщо не обичат... да се къпят.

Претенциозните косматковци никак не обичат водата, но ако си вземете коте и особено ако го гледате вкъщи, трябва да го научите да влиза спокойно в банята. И нека предположим, че сте успели, време е да направите и правилен избор на котешки шампоан. Но как да изберем шампоан за котката?

Добрият котешки шампоан трябва да бъде против бълхи. Тези вредите, които тормозят и животното, и стопаните му, изчезват след няколко измивания с качествен шампоан. Тези продукти са специални и съдържат вещества, които гонят бълхите, а същевременно с това правят котешката козина мека и пухкава, не предизвикват сълзене в очите и действат успокояващо на котката. Шампоаните са създадени така, че да не предизвикват алергии и странични ефекти у животните.

След като нанесете котешки шампоан, той трябва да се разпени добре и да постои около 10 минути. Важно е после да го изплакнете хубаво, за да не остане по козината, която вероятно ще бъде облизана от котето. Изсушете добре любимеца си, когато вече е чист.

Може да се допитате до ветеринар за честотата на къпанията, както и за самия шампоан преди да го купите. Има марки с доказано име, които се отличават с високо качество, унищожавайки действително бълхите. Освен това, трябва да вземете шампоан според индивидуалните характеристики на любимеца си.

Ако котката ви е много чувствителна или склонна към алергии, не може да купите който и да е продукт. Шампоаните за домашни любимци може да се закупят от всяка ветеринарна клиника, аптека или зоо магазин. Служителите и консултантите там също могат да отговорят на въпросите ви.

Ако имате познати и приятели, попитайте и тях. Има форуми и куп други начини да черпите и обмените опит с други стопани на котки, в случай че не сте сигурни за нещо около начина ѝ на отглеждане. Изберете най-доброто в която и да сфера, за да се радвате да щастлива котка, която ви чака с нетърпение вкъщи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest