miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как да изгоним кучето от леглото си?

Как да изгоним кучето от леглото си?

Кучетата обичат да спят в леглото на стопаните си
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

На теория, отговорът е лесен: купете кучешко легло за домашния си любимец и не му позволявайте да се катери на вашето. На практика отлагаме въпроса достатъчно дълго, докато внезапно не осъзнаем, че сме стигнали момента, където трябва да пробваме как се спи на пода, тъй като достъпът е ограничен. Как да изгоним кучето от леглото си?

Въпреки че има голям шанс в повечето домове да не се достигне до разрешаване на казуса, цялостно погледнато животното няма нужда да спи на леглото ви - особено ако имате алергии или проблеми със съня, вероятно е по-добре, ако не го окуражавате да го прави. Накарайте го да заспи в собственото си легло, използвайки командата на място.

От друга страна, ако нямате нищо против да споделите съня с пухчето си, разрешете му да остане. Споделянето на леглата ни с животните е мярка за това колко се е променило мнението за мястото за домашните любимци.

Гордо можем да забележим символичния път на сърдечните четириноги от завързани и изоставени в задния двор до обгрижвани и милвани в дома ни – а ведно с това и споделянето на едно легло.

Преходът разруши някои често използвани изрази. Така например, когато детето ни бива непослушно, склонни сме да го заплашваме с изгонване навън да спи в кучешката къщичка. В съвременното ни общество този тип изрази се заличават почти напълно – за добро.

Кучето трябва да спи в собственото си легло

Щом кучето ви знае какво се очаква от него, бъдете последователни и не реагирайте рязко. Ако искате животното да спи на собственото си легло, не позволявайте нито веднъж да се покатери на вашето – трябва да създадете идеята за забраната чрез липса на всякакво окуражаване. Това ще е трудно, но е единственият начин да изгоните кучето от леглото си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest