Miau.bg»Статии»Кучета»Породи Кучета»Кучета, които миришат по-малко

Кучета, които миришат по-малко

Немиришещи кучета

Не само козината е причина за острата кучешка миризма. А и само условно можем да говорим за кучета, които не миришат. По-скоро става въпрос за палета, които са със слаба миризма, т.е. миришат по-малко от своите кучешки събратя. В следващите редове ще видите кои са тези четириноги.

Голи породи кучета

Немиришещи кучета

Поради липсата на голяма козина, която да задържа секрецията на тези породи и да събира нечистотии, те миришат слабо. Китайско Качулато куче е типичен пример за това. Но латиноамериканският му събрат Мексиканско Голо куче също не отстъпва от класацията за слабо миришещи породи кучета. Ключовото при двете породи, в действителност е липсата на козина, което ги прави подходящи домашни любимци за апартамент.

Кучетата без подкосмие

Кучетата с дълга козина, но без подкосмие, също имат добра миризма и спадат в категорията немирищещи кучета. Йоркширски териер е такова куче. Той няма подкосмие, а козината му е като човешката коса. Но сладките йоркита могат да задържат миризми с козината, също както хората се вмирисват, например на пържена храна, цигари, алкохол.

Кучета с къса, твърда козина, без подкосмие

Немиришещи кучета

Кучета без миризма са Керн Териер, Уест Хайленд Териер. Характерното за тях е, че твърдият им косъм не се мокри. Затова и не мирише. Керн Териериерът е сред породите кучета, с които шотландците се гордеят. Тези сладки териерчета са използвани за ловни кучета в миналото. Името им идва от Керновете, купчините камъни, в които са се криели хващаните от тях зайци. Но днес Керн Териерите са весел и умен другар на всяко малко хлапе.

Уест Хайленд Териерите пък са били използвани за лов на лисици. Но сега са чудесни приятели за пенсионери и млади момичета, които искат да се грижат за тях. Те са чудесна компания за хора, които се чувстват самотни. Игриви са с жизнен нрав и много дружелюбни, макар понякога да лаят силно. Това също е шотландска порода куче.

Пуделите

Пуделите са с дълга козина. Това е известно. Но ако къпете своя пудел редовно, той няма да мирише. Така че и те спадат в списъка с немирищещи кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest