Защо кучето вие?

Виещо куче
Бутилка за пиене на вода за кучета
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Бутилка за пиене на вода за кучета
22.00 лв.
Виж ››

Случвало ли ви се е нощем да се събудите от виене на кучето си? А в мига, в който прекрачите входната си врата, то също да започне да вие? Навярно отговорът ви е Да. Е, спокойно, не сте единствени. Воят е характерен за четириногите ни приятели. Защо кучето вие?

Чрез виене кучетата изразяват най-различни свои нужди и чувства. Така че ако си мислите, че причината за виенето на кучето ви е само една, грешите. Нека ви запознаем с някой от основните значение на кучешкото виене.

Най-често срещаната причина за виенето на кучетата, особено на мъжките, е, че се намират в период на разгонване и са надушили, че в близост до тях се намира разгонена женска, с която могат да се чифтосат. Така че ако кучето ви ви събуди през нощта и знаете, че е разгонено, не се чудете защо вие.

Всеки е чувал, че кучето е най-добрият приятел на човека и че човекът е най-добрият приятел на кучето. Това е обяснението и на въпроса: Защо кучето ми вие, когато излизам без него? Четириногите ни приятели изпитват истинска любов и привързаност към стопаните си.

Затова всеки път щом останат сами вкъщи, те се чувстват самотни и изпитват болка от липсата на най-добрият им приятел. Така че не се учудвайте, че кучето ви вие и драска по вратата, когато излезете без него. И бъдете сигурни, че прекарва по-голямата част от деня си, виейки и чакайки ви пред вратата.

Какво друго трябва да знаем за виенето при кучетата? А ако кучето ви започне да вие и едновременно с това да маха с опашка, когато се приберете вкъщи, бъдете сигурни, че изпитва истинска радост и успокоение, че сте се върнали при него.

Виенето на кучетата може да означава и че животното притеснено, напрегнато или недоволно от нещо, като например обстановката или храната си. Помислете за нова кучешка храна. Много често то е предизвикано и от някоя мелодия или звук.

А ако някоя вечер се събудите и видите кучето си да вие, застанало на прозореца, с поглед вперен в Луната, не се тревожете - в това няма нищо зловещо. Това е инстинкт, останал като наследство от предшествениците на кучетата - вълците, които разговаряли помежду си с вой. Смята се, че ярката лунна светлина събужда този отдавна погребан инстинкт у кучето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest