Miau.bg»Статии»Кучета»Дресура на Кучета»Как кучето да научи името си?

Как кучето да научи името си?

кученце

Обучението е едно от основните задължения, които човекът има към кучето си. По този начин стопанинът ще гарантира, че ще съжителства в хармония с любимеца си. Освен това няма да изпитва никакви притеснения, че кучето му може да не го слуша, когато го извежда на разходка.

Обучението на кучето трябва да започне в подходящ момент. Колкото по-малко е едно куче, толкова по-лесно ще научи командите. Но малките кученца имат ограничен капацитет за помнене и се уморяват бързо, затова обучението трябва да се извършва постепенно, а не да се предадат всички команди наведнъж.

Първато нещо, което кучето ви трябва да научи, е да отговаря на името си. По този начин ще ви бъде много по-лесно да привличате вниманието му и да го научите на останалите команди.

Първи метод

В началото повтаряйте името му много често. Всеки път щом кучето ви реагира по някакъв начин, например да ви погледне, го погалвайте и му давайте лакомство. Повтаряйте това упражнение непрекъснато в продължение на няколко дни.

малки кученца за обучение

Втори метод

Когато настъпи времето да го нахраните, дръжте храната високо и повтаряйте името му. Едва когато кучето ви вдигне глава към вас, го оставете да се нахрани. Повтаряйте това действие в продължение на 4-5 дни при всяко едно хранене на кучето.

Който и от двата метода да изберете, ще ви е нужно голямо търпение, тъй като дори и да повтаряте името на кучето по цял ден, на другия ден то вече ще го е забравило. Затова не се отказвайте и не се ядосвайте на кучето си, а продължете с тренировките и бъдете сигурни, че ще има положителен ефект до няколко дни.

Съвет: за най-голям ефект комбинирайте двата метода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest